Föda upp gräshoppor?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

384
18
mr_fan:

hej har en fråga finns det nån här som kan förklara hur man föder upp grässhoppor tänker på Locusta sp vandrings grässhoppa sån som herperchoice har?


268
19
Iguania:

Det är möjligt men väldigt svårt, krävs mycket utrymme, mycket värme och extrema mängder gräs eller grönsaker. Finns många skötselråd på engelska, bara att söka på Locusta migratoria breeding så finns det massor med information. Det är inget för småskaligt bruk dock, det blir aldelles för kostsamt.


424
32
samthe0ne:

Är det inte vandrings gräshopporna som är så extremt glupska också? I såna fall så hade inte jag gett mig in på det iallafall :-P


268
19
Iguania:

Jopp, det är därför det går åt så enorma mängder gräs. Fungerar med vissa grönsaker också men det kan nog bli väldigt dyrt när odlingen börjar bli stor.


384
18
mr_fan:

ska isåfall ha en liten odling


270
80
Mjos:

Vad jag har hört så är de extremt allergiframkallande också. men som sagt bara hört och jag har aldrig testat att odla gräshoppor. Men det finns många fina så lite sugen är jag på att testa.
Plus att det blir ju lite rolig jakt för ödlorna också! :)


Medlem i SHF
4001
5023
Jonas_:

Gräshoppor brukar ses som bra mycket krångligare än många andra insekter att föda upp i större mängder, dels på grund av den enorma mängd gräs dom SKA ha tillgängligt (året om!) 

Men såklart går det, men man ska vara medveten om att det finns enklare saker att föda upp :)


333
97
leolina:

Själv har jag fått höra att det ska vara i stort sett omöjligt om man inte har världens största ytrymme och en halv åker med gräs men så verkar ju inte vara fallet när man sätter sig ner och letar lite. Tvivlar på att man kan få fram några större mängder gräshoppor i snabb takt på det vis som jag hittade men att det går och dessutom verkar enkelt och inte kräver speciellt mycket utrymme för en mindre liten uppfödning är ju ganska tydligt :)

Gör en sökning på youtube på "How to breed locusts" så hittar ni ett gäng videos som visar hur det går att göra utan gigantiska burar och grymma mängder gräs :)

Har själv inte testat men det blir nog till att göra ett test framåt vårkanten trots allt :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild