Att skaffa leopardgecko

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

30
1
moniiiz:

hejsan 

jag funderar på att skaffa en leopardgecko eller en ögonfransgecko.. Har läst på lite men tänkte fråga lite mera om hur det är att ha som djur? Jag har en kungspyton nu och han är ju inte så krävande direkt. Vad jag kan förstå så kräver en gecko lite mera i matningsväg ? 

Hur ofta hanterar ni eran? 

 


429
254
JACLAR123:

Jag hanterar mina ingenting!


Administratör
Medlem i SHF
565
710
Hanna:

Jag hanterar inte mina någonting alls i princip. Är väl ett fåtal gånger om året vid vägning eller om man ska pilla ömsrester osv. Alltså ingen hantering "bara för att" direkt.
Matar mina ungefär var tredje dag eller så, så jämfört mot KP blir det ju en del matning på en månad. :p


230
22
Nooon:

Jag hanterar inte heller min leo mer än nödvändigt... men har blivit gosad med ändå. :)
Sist jag skulle mata min lilla leo ville hon inget ha... så jag flyttade undan stenar och tog ut henne för att se att hon mådde bra. Aptiten tryter lite i djupaste vintern. Det brukar vara så men ibland vill jag ju se att allt är som det ska. Det var det. (När jag har henne i händerna är hon ofta intresserad av eventuella krypin i mina uppkavlade tröjärmar så kan hon inte komma till terrariet så försöker hon ta sig till tröjärmarna... och jag försöker hindra henne.:) ) När jag sett att allt var bra så tänkte jag att hon skulle få gå hem igen och höll ihop armarna lade händerna på glaslisten som jag brukar så att hon ska kunna gå från armarna, över händerna och hem. ...men den här gången hade hon inte bråttom alls. Hon lade sin lilla mage i skarven mellan armarna och så satt vi där... länge! Minst 20 min, kanske en halvtimme. Vi lyssnade på krypen i sina lådor, tittade på omgivningen och trivdes. Det var helt på hennes egna villkor. Först när jag blev lite skakig av att sitta stilla så länge i den något obekväma ställningen så gick hon. Mattes lilla!  :)
Så visst kan man få gosa med en ödla... om ödlan själv vill... en gång i halvåret... typ... ;)


1275
1724
Falk:

Om ödlan själv vill...?!


230
22
Nooon:

Falk: Just det! :) Om ödlan lägger sig istället för att, som den brukar, knalla tillbaka hem till terrariet alldeles intill (15cm cm mitt framför nosen) så trivs den uppenbarligen och känner sig trygg på armen. Varmt om magen :) När jag tar ut henne försöker hon så gott som alltid att komma tillbaka till terrariet. Hon ser det hela tiden och vet vart hon ska och får gå så fort jag hälsokollat klart - jag lägger handen/händerna i terrariet och hon går... men det händer, någon gång då och då, att hon inte går utan lägger sig istället.... och det är trevligt! :) Jag säger inte nej om lilla djuret tycker att det är lämpligt att värma magen på mina armar.


30
1
moniiiz:

det låter som ett rätt så roligt djur att ha :) Men hur pass mycket ser man dom under dagarna? Min kp ligger ju mest och jäser i nån grotta så man ser ju inte speciellt mycket av honom alls.. Utom vid matning och precis när man själv ska gå och lägga sig.. 

Läste också att man kan mata med mus pinkies? Är syrsor själva "huvudfödan" man ger och så nån mus ibland bara?

Är det skillnad på att ha en ögonfransgecko och en leopardgecko? eller funkar dom likadant? :)


1159
625
Temla:

Sådär gör mina också ibland. Lägger sej och värmer magen i handen, på armen eller nåt annat ställe på mig en stund innan dom knallar vidare. Jag är så glad att dom känner sig trygga nog att göra en sådan sak. 


Medlem i SHF
4003
5037
Jonas_:

www.terrariedjur.se/?page=caresheet&sub=lizards&specie=r_ciliatus

www.terrariedjur.se/?page=caresheet&sub=lizards&specie=e_macularius

Den enda likheten mellan dessa 2 är väl att dom ingår i samma släkte, Geckoödlor.. där slutar likheterna! 

Leopardgecko är en ökenlevande insektsätande ödla, medans ögonfrans är en regnskogslevande fruktätande ödla :D


30
1
moniiiz:

nu har jag läst om båda.. är mest sugen på en ögonfransgecko men är så rädd för att göra fel.. i såfall så blir det nog i april som en får flytta hem till mig på expo mitt mässan.. 

Det känns endå som att det är ett ganska så krävande och avancerat djur att ta hand om, en orm känns betydligt mycket enklare :p 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild