Tigerpyton tillsammans?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

59
1
Svenning:

Tja!

Jag har en hona i ett terrarium och en hane i ett. Av ren nyfikenhet så vill jag veta om vem av dom som kan få ha en kompis, vad är fördel och nackdel med det? För två hanar eeller för en hona och en hane, visst jag kan få ägg men det är inget jag inte skulle kunna tänka mig ändå så :) då framtida planer är att kunna kanske avla lite :) men vad tycker ni? Slänga ihop två Hanar, eller två honor eller en hane och en hona? 

Mvh måns. 


218
47
asus:

jag e ju mer för att ha dem i varsit terra, men 2 hanar i samma låter inte jättelyckat i mina öron... så det är nog lite smartare att ha en hona och hane isf :p


59
1
Svenning:

Absolut är det, det ultimata :) men som sagt ren nyfikenhet :) ja det var mina tankar med :) 


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Ska du avla på dina pytons bör dom bo åtskilda i egan terrarium 9-10 månader om året för att sedan träffas i honans terrarium för parning, gärna efter eller under vintervilan då detta triggar ormarna till avel.

Läs gärna mitt faktablad om Blodpyton, dom fungerar på väldigt snarlika vis vad gäller avel, dvala osv..


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Bör ju tilläggas att hanar av pytonormar kan slåss något fruktansvärt! Även om det inte hör till vanligheterna, nätpyton speciellt är känd för att slita varandra i trasor :/ 

Så om man nu måste ha 2 pytons i samma terrarium bör dom vara honor i min mening, men som sagt dom fungerar bättre av att bo ensamma :)


59
1
Svenning:

Ja jag läste lite om det också :) får nog isåfall bli ett terrarium till :)! 

Det ska jag göra! Tack :)


59
1
Svenning:

Aha, ja det vill jag inte att det ska hända! Ush..  Men om man har en hona och en hane alltid i samma, kommer dom att bråka så att säga eller kommer dom kanske få svårigheter med att para sig? 


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Det kan jag inte riktigt svara på faktiskt men klart är iaf att för bästa resultat med avel på pytonormar ska ska dom bo åtskilda 1 och 1 och även ha någon sorts sänkning i temp eller ljus några månader om året.

Lycka till :)


59
1
Svenning:

Okej :) ja jag läste precis igenom det du skrivit om blodpyton :) bra skrivit! Lätt förklarat och man hänger liksom med! :) 

Tack :)


69
56
Moong:

Är det verkligen sant att man får bättre avelresultat av att dem bor i olika terrariet resten av året? Jag läste någon tråd på ett australiensiskt forum får inte så länge sen där dem kom fram till att det inte blev någon märkvärdig skillnad, men jag har också hört folk som säger motsatsen. Det skulle vara intressant att veta! Detta är ur ren parningaspekt.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild