Varför beskriva sina djur som om det vore djuren själva som talade?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

1229
464
leedragon:

håller med dig anders 


238
14
Regnskog:

Det blir lättare att sälja i vissa fall. Visst det är löjligt, men är det en vanlig svenssonfamilj och ungarna ska ha djur så blir dom lätt mer attraherade av gullig annons (dvs. att det lilla söta djuret pratar)


953
1840
peter54:

Jag är säker på att detta precis som så många andra märkliga idéer om sina djur folk ibland uppvisar, bottnar i det så kallade "bambisyndromet", alltså att en del människor inte kan låta bli att förmänskliga djur. Själv läser jag aldrig en sådan annons eftersom personen som skrivit sannolikt har diametralt motsatt uppfattning om sina djur jämfört med vad jag har.

Jag tycker att det kan vara okej att diskutera detta här på forum, men jag begrep inte rubriken på tråden, den är oklar. Jag föreslår att den ändras så att rubriken istället lyder: "Varför beskriva sina djur som om det vore djuren själva som talade?".


478
592
Rottenroth:

Peter54 : Ja jag visste inte riktigt hur jag skulle beskriva det men är titeln vilseledande så självklart bör den bytas! :)


148
116
Ella:

Hej, Jag heter Ragnar och jag är en diskmaskin.. Jag är bra på att diska saker..
Jag säljer mig själv för 200kr till någon som vill ta hand om mig.
Jag är vit, ibland krossar jag disken men det är för att jag som ni människor har dåliga dagar...

Hahah, ursäkta men jag blev tvungen.

Det jag vill läsa i en annons är så mycket info som möjligt utan massa onödigtext osv.
Kort och med fakta tycker jag att det ska vara :)

Jag uppfattar säljaren oseriös och som att det lika gärna skulle kunna vara en 7 åring som försöker sälja.


26
1
SydpOlof:

Tråden är lite missanpassad.

Håller med Thella. Vettig information säljer.


75
8
Zicki:

Håller med! Det ska vara mycket information, men så kort text som möjligt. Undrar man något mera kan man som köpare höra av sig själv till säljaren. Känns oseriöst när det är långa noveller och romaner om djuren, som att det var dem som pratade och beskrev sig sälva. 


230
22
Nooon:

Näh... jag vet int´... Jag har sett sån´t tilltalsmanér i lite olika situationer. Människor är olika. Somliga "tramsigare" än andra. Andra har fyrkantigare format. Själv tillhör jag nog en lite "tramsig" variant... mest inom andra områden... men ibland har jag också lite skämtsamt lagt ord i munnen på mitt djur. Dock inte mer än några stavelser. Skulle jag skriva en annons så skulle jag inte skriva så. ...men det är jag det. Det finns lägen när det kan bli "övertramsigt" men det spelar ingen roll hur folk pratar. Bara de tar väl hand om djuret och förstår att det varken är en människa eller en docka eller en omedveten zoombie så får de prata hur de vill för mig.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild