Träterrarium

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

30
1
moniiiz:

hejsan,, 

jag ska skaffa mig ett trä terrarium till min kp.. funderar på hur jag ska göra med värmemattan då hela botten är i trä? hur gör ni med trä terrarium? 

mvh Mona 


20
12
Gielen:

Hur menar du? Att det skulle bli för varmt lr vad?


30
1
moniiiz:

ja jag funderar på har ni mattan inuti terrariet? eller hur gör ni? min herre kan ju gräva ner sig lite som han vill och vill inte att han ska bränna sig.. Kan man ens ha mattan inuti terrariet? (Min första orm så jag är inte nån expert ;))

 


20
12
Gielen:

Ok =). Har själv inte träterrarium och har aldrig haft. Har väldigt svårt o tro att trät skulle ta stryk eller börja ryka/brinna av en värmematta. Och tror heller inte att ormen skulle kunna bränna sig.


478
592
Rottenroth:

Bättre att du har en/ett bra lampa/rör än en värmematta, jag har nästan enbart träterrarium och jag kör helt utan.


31
1
RobinF:

När det gäller träterrarier sitter värmemattan på insidan och det är alltid smart att koppla värmemattan till en klimatkontroll/dimmer. Värmemattor under 13W behöver i regel inte dimmras ner. 


953
1840
peter54:

Jag gör som med vilket annat terrarium som helst, alltså lägger värmemattan vid ett av de bakre hörnen under terrariet. Det träterrarium jag har är det lite större snokterrarium som det finns en egen tråd om här på forum och jag använder en 14 W värmematta under terrariet i det bakre högra hörnet.

Min erfarenhet är att 7 W-mattor aldrig behöver dimmas, medan 14 W eller högre effekt alltid behöver det. Jag har fem terrarier på den väggen som alla har 14 W-matta och som alla är kopplade till samma dimmer.

 


30
1
moniiiz:

jo det skulle följa med en lysrörsarmatur.. och det var byggt för en kungspyton.. skulle vilja ha en matta endå så han kan välja själv om han vill vara där.. Men kanske skulle köpa en lite lägre w.. 


333
97
leolina:

Storlek på matta väljer du efter storleken på terrariet, inte efter wattantalet. Man brukar säga att mattan bör täcka upp till 1/3 av terrariets bottenyta. För att reglera tempen på ett billigt sätt kan man koppla mattan till en dimmer, ett dyrare men något bättre alternativ är att koppla mattan till en termostat.

Exempel på en billig och enkel dimmer (observera att minsta belastning för denna är 20W):
www.clasohlson.com/se/Dimmer/36-2337

Placera aldrig en värmematta inuti terrariet (om du inte köper en fukttålig gjord för att ha inuti terrariet). De mattor som vanligtvis säljs till terrarier är gjorda för utvändig placering. De är inte fukttåliga och en placering inuti terrariet kan sluta riktigt illa. Läs bruksanvisningen.


229
124
CJBReptiles:

Så här kan det se ut om du har en värmematta inuti terrariet.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild