Koppla värmematta och dimmer?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

48
13
nasicus:

Ingen ska behöva oroa sig för att dimmern orsakar att värmen stiger men däremot kan värmemattan bli varmare i och med mekanisk påverkan eller dålig luftcirkulation som ökar temperaturen i utrustningen och då spelar inte den begränsade spänningen från dimmern någon roll. 

En termostat kan däremot känna att temperaturen ökar och slå av spänningen helt och hållet för att förhindra överhettning vilken en dimmer aldrig kan. Den leverar samma spänning oavsett temperatur inne i terrariet även om det skulle bli nåt fel. 

Jag satt noga och övervägde vilken typ av värme reglering jag skulle använda mig utav i mina burkar och valde termostat för att funktionen baseras på hur varmt det faktiskt är och inte hur varmt jag önskar att det vore. 

Det är klart att man gå och kontrollera temperaturen flera gånger dagligen för att se till att utrustningen fungerar som tänkt eller så låter man termostaten göra det åt en.

Jag skulle till exempel inte använda en dimmer till ett element i barnrummet. Då använder man termostat för att det är säkrare.

Edit: Skulle dimmern gå sönder så vet jag faktiskt inte vad som skulle hända. Men om termostaten går sönder så bryts strömmen.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild