Hjälp med att få stäppvaran lugnare

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

268
19
Iguania:

Nu tror jag faktiskt att du har lite förutfattade meningar Mr_C, han eller hon har väl aldrig rent konkret påstått att han hanterar djuret? Men nu är det så att stäppvaraner är stora som vuxna och kan orsaka stor skada så att vilja tämja den i det syftet tycker jag är ansvarigt. Hobbyn skulle knappast gynnas av att man med jämna mellanrum skulle se Aftonbladet och Expressen lägga upp artiklar om folk som skadats allvarligt större ödlor tillsammans bilder på allvarliga bett- och rivsår.

Angående vattenträning så låter det sjukt. Oavsett om det ger bra resultat eller inte så är det inte okej att utsätta ödlan för en sådan situation. sen tror jag ändå inte att det blir några bra resultat av det ändå. Handmatning tror jag mer på isåfall, som någon här innan nämnde.


Medlem i SHF
4004
5039
Jonas_:

Hanteringsfrågan tänker jag inte ens gå in på igen :) men snälla snälla sluta upp med "vatten-träning" på din stäppvaran.. om det är något amerikanarna vill hålla på med så fine, mycket som är galet där borta i reptil hobbyn!

Mvh Jonas G


Medlem i SHF
537
749
Patch:

Men hur tänkte du där Iguana? Menar du att tvångshantering mot djuren är bra för att slippa bett och rivsår SÅ att de inte skulle hamna i tidningen??

Har du samma teori när de gäller giftormar???


10
0
adam123:

det jag menar med vattenhantering är det som några här har gissat på (att man sänker ner handen i badkaret o låter ödlan komma till en) och vad gällande frågan om varför jag vill ha en hanterbar ödla? tja vissa vill ha sina djur som uppvisningsföremål verkar det som och aldrig hantera dom mer än nödvändigt. Och andra vill gärna kunna plocka ut och hantera sina. alla hanterar sina djur olika och det är väl inget fel i det? (bortsett från te.x vanvård då såklart) men ja jag vill kunna hantera min stäppis utan bråk, svanspisk och bett så om det finns nån som kanske kan träffa mig ocg ge lite tips istället för att tjafsa med varandra så skulle det uppskattas mvh Adam :)


Medlem i SHF
537
749
Patch:

Men för att få stäppisen tam med sånna hanteringar... utsätter du dig inte för piskningar, bett och liknande?

Så menar du att enda sättet att få ett djur "tamt" (hatar verkligen de ordet när de gäller reptiler) är att utsätta dig och de för precis de sakerna som du inte vill uppleva?

Har haft otroligt mycket djur (för mycket till och med) och jag har aldrig behövt tvångshantera djur för att få dem lugna? visst sen har inte alla blivit lugna... absolut

Men skulle aldrig tvinga mina djur att gå igenom nått för att får dem som jag vill? Är de ok att tvångshålla hundar och katter som är aggresiva.... slänga dem i vattnet så att de är beroende av dig för att inte drunkna? Använda elkoppel på djuren?

De är ju otroligt ologiskt så man blir mörkrädd?

Vill folk ha ett keldjur.... köp en katt?? de andra är ju på gränsen till djurplågeri?


10
0
adam123:

men hela meningen med denna tråd är ju att jag vill ha tips från kunniga människor. vattenträning funkar inte och det sressar djuret okej noterat då slutar jag med det så kan vi kanske gå vidare med vad man ska göra istället?


278
122
Snakedude69:

everyone has to bash  USA ;)   like there they worst at everything ;).  calm down people evey other country in th world does the same thing.   my poor counry... =D


278
122
Snakedude69:

Agreed! adam... everyone is an expert and has a oppion.. but help they guy out.  I know nothign about lizards so i dont know myself =P


Medlem i SHF
537
749
Patch:

När varaner är ungar så äter precis ALLT dem... klart som tusan de är rädda och försvarar sig så gått de går?

Fatta vilken otrolig stress de blir för dem när de kommer ett stort rovdjur (människan) och fångar dem stup i kvarten?

Mitt tips är låt dem vara... mata dem, håll dem i terrariet, byt vatten.... låt dem vara så kommer de att associera dig med till exempel mat iställe för stress och aggesivitet?

Finns ingen anledning att tvångshantera dem (utom de få gångerna man faktiskt behöver ta i dem)... de är endast en egoistisk känsla att just ägaren vill ha dem hanterbara... de ger djuren absolut ingenting

MvH Alex

 


Medlem i SHF
537
749
Patch:

Och alla amerikaner är inte hemska :P

De finns otroligt duktiga sånna... tyvärr hamnar de ju lite i skymundan av de som inte riktigt sköter sig :P

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild