Damm till vattenagam

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

47
5
robin_:

Tänkte bygga en "damm" i botten på burken till min vattenagam. Men frågan är hur man ska göra för att enkelt få ur vattnet vid rengörning. Dammbotten kommer komma ca 10cm upp från golvet, så självfall funkar inte. Finns de någon enkel pump som inte är allt för dyr som man kan pumpa ur med? Provade med en borrmaskinspump men tyckte de va för krångligt å lät lite för mycket.
Sen tänkte jag på om det finns något bra filter som skulle orka med att rena vattnet efter 2 vattenagamer, så att man kanske inte behöver byta allt vatten lika ofta?


424
32
samthe0ne:

det enklaste jag kan komma på som inte har nån vattenagam är att helt enkelt göra en bottenventil/kran: borra hål på lägsta sidan, sätta dit en vanlig vattenkran av typ vattenslangsmodell som man har ute, och, eventuellt för att få självfall att fungera, dra en liten slangbit av samma typ mellan bottnen och kranen på sidan av terrariet. Givetvis med tätning i gummi och limning i akvariesilikon.

MVH Samuel G


47
5
robin_:

men grejen är att botten på dammen kommer ca 10cm ovanför golvet, blir svårt att få in en hink och sen självfall på de :/


424
32
samthe0ne:

Jag ska rita upp hur jag menar :), men, innan jag gör det, är det 10 cm från golvet i rummet eller golvet i terrariet du menar?

MVH Samuel G


47
5
robin_:

10cm från golvet i rummet


424
32
samthe0ne:

Då är det enkel enkelt: ställ upp terrariet på lagom långa ben, finns att köpa lite överallt, men jag tror att Biltemas är billigast: www.biltema.se/sv/Sok/?query=m%C3%B6belben :)

annars gör du bara som så att du använder dig av dävert-principen även om det kan smaka illa först: ha en sådan kran som jag pratade om fäst direkt i dammväggen, och koppla på en slangstump och sug upp vattnet hela vägen till mynningen av slangen för att sedan snabbt som attan vända ner den i tömningshinken... om du gör rätt ska vattnet börja självrinna, ett annat tips är att du helt enkelt tar en längre slang och leder ut den till badrummet och lägger den mot avloppsbrunnen där vattnet ändå ska tömmas.


47
5
robin_:

Så tömmde jag alltid mina akvarium förut. 

Då vart nästa problem att terrariumet är 2 meter högt, så några ben är inget alternativ :)

 


424
32
samthe0ne:

hmm, låt då dammen stå på terrariebottnen direkt, och bygg upp landskapet runt om, men med samma bottenventils idé på sidan, tillsammans med slang osv... 


230
22
Nooon:

Hävert... hm... suga upp skitit vatten i en slang är inget kul. Jag har brukat göra så att jag fyllt slangen med vatten från kranen (eller genom att stoppa ner tillräckligt mycket av den i akvariet, hålla för änden och ta upp den tillräckligt mycket (med änden i vattnet då förstås) för att självsuget ska komma igång när jag tar bort tummen från änden.

...men annars - det finns en grej som man kopplar till en vattenkran. När kranen är på så blir det sug i slangen. Det är en slags trevägskorsning där det skitiga vattnet... vad ska man säga... "liftar" med vattenstrålen från kranen.

Ex.vis www.youtube.com/watch?v=6iQCypPk3YU

Hur stort blir badet? Det går åt vatten men... ja, det är en pump.
Obs - jag har ingen erfarenhet av just den här eller något annat märke... jag har aldrig behövt en - jag bara vet att det finns.


424
32
samthe0ne:

Det vet jag Nooon, alternativet är ju att han använder borrmaskinspumpen den lilla stunden...

Så här blev ritningen, började rita INNAN jag läste hur högt terrariet var. Om bilden är uppochner vet jag inte vad det är för fel, har försökt vända på den i datorn. 
MVH Samuel G

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild