Exoterra hylla

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

120
59
xTheod:

Tack för alla tips :) ja jagr ju snickare trots allt så jag bygger min egen istället :) om det går åt helvete så blir det pax garderoben då sätta upp något på väggen inte är ett alternativ.


Medlem i SHF
241
342
Kakmonstret:

Jag tycker min egenbyggda Exo Terra-hylla av vita hyllplan är rätt stilig. :)

Just denna är dock för 6 st 30x30x45 cm, men det kan man ju modifiera som man vill. Blir rätt stiligt när man slipper se lampor och så står den på hjul så man enkelt kan vrida runt för att komma åt allt bakifrån. Om jag skulle byggt den nu skulle jag nog sätta en list i nederkant för att höja upp den lite och så det ser likadant ut vid varje våningsplan.

 


105
27
Richard:

fyfan vad snyggt!!


120
59
xTheod:

Riktigt snyggt kakmonstret. Något sådan hade jag tänkt fast för 45 djupa terrarier :) hur har du fäst hyllplanen?


Medlem i SHF
241
342
Kakmonstret:

Tackar tackar :)

Eftersom jag bara har de mindre terrarierna så nöjde jag mig att skruva skiva i skiva med spånskiveskruv, sen bär ju listen (som täcker lamporna) hyllplanen väldigt mycket också. Till en djupare och bredare hylla bör man nog lägga in någon regel, men den kan ju gömmas tillsammans med lamporna. :) 


120
59
xTheod:

Ja kom fram till det jag med :) satt och skissade vidare på din hylla :) blir något liknande här :) och skruva dit liggande reglar som man lägger hallplaner på :)


Medlem i SHF
241
342
Kakmonstret:

Jag bjuder på designen! ;)

Lägg upp en bild sen bara så jag får se hur det blev. :D


356
177
krypet:

När jag har med terrarier på mässor brukar jag ställa dem med öppningen bakåt. Djuren syns bättre och det är svårare för eventuella klåfingriga besökare att öppna.

Om man har djur som inte behöver bakgrund för att klättra och så kan man ju ha öppningsbar baksida och vända alla terrarier med öppningen åt fel håll. Då får man en hel glasruta framåt. kom att tänka på det när det stod om hylla på hjul för att komma åt. Det går ju alltid att måla eller på annat sätt göra så att det ser ut som en bakgrund på samma sätt som man åtminstone förr gjorde lådor bakom akvarier för att skapa en illusion av att akvariet fortsatte bakåt.


Ett lite större projekt då...


120
59
xTheod:

Är det öppet bakåt? Eller sitter det en skiva där med?


Medlem i SHF
241
342
Kakmonstret:

Så här ser min hylla ut bakifrån, blir en del kablar med alla lampor. :P

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild