Blanda olika pinnar ?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

356
177
krypet:

Pinnar verkar inte störa varandra mer för att de är av olika arter tycker jag. Är de för många stör de ofta varandra vid öms oavsett om de är av olika arter eller av samma art.

Om arterna har liknande krav på temperatur och fuktighet och du sätter in mat som alla gillar (antingen att de äter samma eller du sätter in flera sorter) så lever de snyggt ihop. Lite reservation för arter som är väldigt olika i storlek och temperament. Jag har inte blandat små nätta arter med extremt stora arter, så jag vet inte vad som händer. Men... jag brukar ju ha ungar och vuxna av samma art i terrarierna utan att få bekymmer.

Problemen gäller förökning. Dels risken för hybrider, dels att ägg kan ha väldigt olika tid för kläckning. Om du har äggen kvar i terrariet och fått lagom med ungar av en art, hur gör du då för att inte få fler innan nästa art börjar kläckas. Har du en art så är det bara att städa ur terrariet när antalet ungar är lagom stort. Med flera arter igop blir det massa extra jobb.

Har du inte plats för fler arter utan att blanda dem så skaffa då arter som inte är nära släkt eller byt helt enkelt ut en av dina gamla arter mot en ny. Det kommer att spara dig mycket tid.

 


77
1
MrC:

Jag bode i en etta ett tag i södertälje på 40kvADRAT JAG HADE SOM MEST 60 AKVARIER DET STÖRSTA PÅ 660 LITER ÅDOM MINSTA PÅ60LITER SOM SAGT PRIORITERING


19
7
kbiker:

MrC, även jag har varit omringad av akvarier, som mest ca. 30st, från 20 till 375liter.

Det gick så illa att golvet mellan källaren och övervånigen på mitt uthus gav vika pga

fuktskada :)

Prioritering, som sagt.


77
1
MrC:

Känner igen det där skulle hem för att duscha öppnade yterdörren då höre jag nåt konstigt o tittade in 300liter på golvet panik o de blev inget med det ja tänkte göra

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild