Fire salamander

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

67
33
FinnW:

Ok, jag hade tänkt att försöka ha både land och vattendel i samma burk och då får jag natuligtvis gå upp ytterligare i storlek. Kan du rekomendera mått på en burk med land och vattendel i samma?

Har en 312lit burk stående till ingen nytta, 125x50x50cm.


Administratör
Medlem i SmHF
327
331
azeam:

Inreder du på ett bra sätt så duger det nog gott med 90*40*40 även om du har både land och vatten (och ett rimligt antal individer), 125*50*50 är inga problem alls. Jag har tidigare haft mina marmoratus i burkar med både land och vatten men har gått över till att använda helt terrestra samt akvatiska (med möjlighet att gå upp på mindre landdelar) burkar, men det är väl en smaksak vad man tycker är enklast.


67
33
FinnW:

 Är det lättare att hålla dom i par eller ska man ha en liten grupp/trio?  Hur funkar hanar mot andra hanar och honor mot honor?


Administratör
Medlem i SmHF
327
331
azeam:

Eldsalamandrar kan vara aggressiva (territoriella) mot varandra, främst hanar mot andra hanar, och en del underarter, t.ex. S. s. gallaica, kan vara rätt tuffa. För T. marmoratus är det främst under parningstiden som hanarna kan visa aggressivitet. Men oftast är det inget som ställer till några större problem och det brukar fungera bra både med par och mindre grupper.


67
33
FinnW:

Ok, tack för hjälpen.

Nu ska det letas lite fakta och läsas på.

Har en del med grodorna att göra innan detta projektet kan ta form.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild