Kungspyton och morpher

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

158
19
Johanon:

Det snackas så himmla mycket om alla olika morpher på KP, 

Jag förstår inte riktigt vad i mönstringen/färgen som avgör vad det är för morph.

Kollat lite på worldofballpythons.com men jag tycker många många av dom verkar se likadana ut.

Så finns det någon som kan få mig på rätt spår? Störande att se och höra om morpher men inte förstå vad som skiljer dom åt.

 

mvh


444
153
jpson67:

Detta är en jungel om man inte är väldigt insatt, men det finns många duktiga hållare i detta forum att fråga, så jag har en massa att lära :)


1662
777
fluffis:

Jag håller helt med om att många färgvarianter av kungspyton är väldigt lika. Jag vet inte varför det är så. Om man jämför med majsormar så är många färger totalt olika varandra där. Det är generna som avgör vilken färgvariant pytonormen är. Ibland är det inte ens möjligt att se vilken färgvariant som är den rätta utan att veta vilka färggener föräldrarna har. Man kan jämföra det med ögonfärg hos människor. Vissa får blå ögon och andra får gröna, bruna osv. Det är föräldrarnas ögonfärg blandat med mor- och farföräldrarnas ögonfärg som avgör vilken ögonfärg bebisen får :)


158
19
Johanon:

ja det är verkligen en djungel :)

Så månmga olika morpher och vissa ser jag ingen skillnad på alls.

Ska dock inte ha någon specifik morph själv, mest bara intresserad av "vad" i morphen som står för vad så att säga

 


163
34
Danne:

Att det finns många som liknar varandra står ju klart, men det är när man kombinerar morpherna som man ser varför man vill hålla isär dom. T.ex. morphen ire är en enkel morph som liknar en normalfärgad kungspyton, men när man parar med andra morpher som pastel, lesser, enchi och t.o.m. fire igen så förstår man vad morphen faktiskt gör. Tycker de är fränt hur två kungspyton som ser ganska normala ut kan göra en helvit orm.


142
12
blixa:

något som gör kps extra utsatta för färg "mutationer" eller är det bara för dom är så pass vanliga det finns så många olika varianter, känns som alla fancy names gör det hela enu mera förvirande


305
147
HenkePetersson:

Det som händer när man tar fram en helvit orm är om man går i boa morph spåret, du parar en anery het albino med ett likvärdigt djur, resultaten blir då att en viss procent får båda morpherna Anery/albino att bli vissuella då stör dom ut varandra vilket ger en vit orm, vissa av dessa ungar förblir vita eller rättaresagt väldigt ljust gula andra går åt det mer hel gula hållet under tiden dom blir adulta, vill man sedan gå ett steg längre så blandar man in hypo, alltså Hypo het albino parad med en snow. Nu börjar det hända saker. ur kullen får man i bäsra fall sunglows som är heta för anery om dessa paras får man ut något som kallas för moonglow men även snows, ghosts, och sunglows, att se skillnad på moongolwn och snowen är inte det lättaste,då dessa är näst intill identiska som nyfödda. Moonglows är vissuella hypos,anery, albinos i samma djur, vilket gör att morpherna tar ut varandra kvar blir ett djur som stannar vit.


163
34
Danne:

Blixa: tror man måste vara väldigt insatt för att åtminstone inte bli superförvirrad. Har själv bara skrapat på ytan när det gäller morpher under den tid jag har haft KPs. Man lär sig något nytt varje dag :)


142
12
blixa:

jo var väldigt intreserad av genetik när jag höll på med möss, grunden verkar vara dessamma, men lära sig alla kps olika mutationer göra man ju inte på en handvänding


107
96
jimmyA:

se det som en stor utmaning att lära dig ;) hehe det är faktiskt inte så jätte komplicerat när man väl blir lite insatt ...

titta på alla grund morpher först dom är inte så jätte många , när man väl börjar greppa det vad dom gör och hur dom ser ut så blir allt annat mycket lättare.

genetiken på kp´s är mycket enklare än på boer ;) "tycker jag" allt man "nästan" behöver förstå är hur recessiva,dominanta och co-dominanta gener funkar.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild