Värsta köpet

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

305
147
HenkePetersson:

Ok det tjötas ju en hel del om bästa köpet man gjort på en mässa eller privat , men aldrig att man hör något om en dålig affär, kan ju knappast vara så att folk bara gör bra affärer utan att bli lurade eller så..

 

Så nu har ni chansen.. lista era blopers.

 

Här är mina två.

 

1 beställde ett fabriks tillvärkat glas terrarie från en tvivelaktig försäljare på  blocket en gång,  600 kostade det och 50% betalades före, resten vid leverans.. problemet var bara att när jag skulle hämta det på posten som då fortfarande fanns fick jag en chock... Paketet var platt, innan jag kviterade ut det så bad jag post personalen att öppna det... i paketet låg ett gör det själv kit med glas ,ventilation skenor och beskrivning,defenitivt inget som framgick på blocket annonsen... till på köpet var glasen begagnade... Jag bad personalen returera försändelsen, slut på historien ??? NEJ plötsligt en vecka senare började det dimpa ner krav brev från tillvärkaren att han ville ha betalt för terrariet, jag försökte då ta kontakt för att säga att jag inte längre var intresserad och att det ej framgick att man fick sätta ihop det själv. Enda svaret jag fick var ett nytt krav brev om betalning nu på 800 kr.. Till slut polis anmälde jag honom, då slutade försändelserna att dimpa mer i brev lådan... Tydligen var inte jag den enda som nappat på annonsen så det fanns tydligen fler polis anmälningar mot mannen och hans skumma affärs idee... förlust... 300:- inte så mycket men ändå.

 

2 . Köpte en boa constriktor juvinil på 3 månader av en äldre gubbe för några år sedan. körde ner till honom och hämtade och betalade djuret, och kommer hem med ett dött djur, den levde och funkade som sig borde när jag åkte därifrån men va sten död när jag öppnade plast lådan väl hemma.... Jag tog telefonen och berättade vad som hänt, han sa att han redan använt pengarna och inte kunde betala tillbaka, så jag bad om ett nytt djur.. det ville han inte då den ormen var den sista enligt honom och att de andra var hold backs som han inte ville ge mig, men han lovade att han skulle kompensera mig, ett par dagar senare damp det ner ett brev i brevlådan, i det låg en inträdes biljett till en erotiksylta med 500:- färdig betald sprit, det visade sig att gubben jag köpt boan av inte bara var reptil entusiast utan även porrklubbs ägare :D

det här var kanske inte någon hemsk historia, men en väldigt intressat :D


101
24
ploa:

Henke: Hur var syltan då? ;)

I min snålhet skulle jag försöka spara lite pengar när jag skulle köpa uvlampor, jag köpte dom från england för att spara en slant. Paketet kom hem med lampor 115v, så jag retunerade lamporna och skickade några mail om nya, har aldrig hört ifrån dom sedan dess, och det är ca 2 år sedan så nu börjar jag misströsta, jag är nog blåst på dom pengarna ;)


305
147
HenkePetersson:

Gratis dricka, vackra och vältrimmade flickor.. Jo då den boa förlusten ser jag nästan som en vinst, även om boan var väldigt vacker den med:D


197
14
SibiriskTiger:

I januari detta år (2013) var det dags för mig att införskaffa mina första majsormar. Jag och en kompis (som redan hade majsorm sedan tidigare) letade tillsammans i annonser för att hitta fina exemplar till mässan i Solna. På FB hittade vi en kille som skulle sälja 8 ormar i olika morpher och vi blev genast förtjusta då några av dem passade våra önskemål. Därför tänkte vi att vi köper alla 8 tillsammans och delar på dem. Han skulle ha 1500:- för alla. All kontakt före mässan var superbra och han skulle skicka ormarna med sin vän som skulle till mässan.

Leveransen på mässan gick som planerat och vi betalade med kontanter till hans som levererade frigolitlådan.

Väl hemma i Gävle igen när vi med stor spänning öppnar lådan hittar vi bara 7 ormar. Att någon skulle ha smitit i vår bil, eller i leverantörens bil är lika med noll då de var väl paketerade i örngott med stripes (alla i samma örngott! Alla individer hade också bott tillsammans, blandat honor och hanar i olika storlekar)  och frigolitlådan var väl igentejpad.

Jag ringer och ifrågasätter varför den 8:e ormen inte finns med och säljaren hävdar att han packade ner alla och att han stängt ner sitt terrarium som nu stod tomt och skulle göras om till ödleterrarium. Jag kräver återbetalning för den sista ormen och efter några veckor betalar han faktiskt.

En av ormarna sålde vi iväg efter någon månad då vi inte "behövde ha den kvar", fullt frisk och pigg. Efter några veckor hos den nya ägaren får vi reda på att ormen helt plötsligt hittats död i sitt terrarium. Samtidigt matvägrar 2 av ormarna hemma hos min vän (inte alls ovanligt, men mycket tråkigt). Efter ca 2 månader börjar de äta så smått och den ena ormen säljs vidare när den kommit igång ordentligt med mat och allt. Efter några veckor hos den nya ägaren får den honan livmoderframfall och måste avlivas. En av mina honor (som är alldeles för liten för att få ägg) är tydligen parad och klarar helt otroligt av äggläggningen och har idag blivit mor till 2 kullar från den parningen. Hon mår dessutom mycket bra idag! Min väns ena hona som var tänkt till avel avlider i äggnöd. Min ena hane (som det i annonsen stod var en hona) blev för ett tag sedan sjuk i något mycket märkligt. Jag tog honom till veterinär men utan resultat och då han bara blev sämre så valde jag att avsluta hans lidande.

 

Så, kanske inte ett stort fel från säljaren, men mitt i allt elände som hänt våra kära ormar sedan vi köpte dem så kan man inte annat än att undra om alla dessa ormar verkligen var friska när vi fick dem.

Sammanfattning: Av 8 ormar vi skulle köpa i Januari fick vi hem 7. 4 av dem finns inte längre kvar i livet. En var parad och kunde lika gärna ha strukit med i äggnöd. 1 krånglar fortfarande med maten. Och den 3:e som finns kvar mår konstigt nog mycket bra och har aldrig krånglat med någonting! :)

 

 


953
1840
peter54:

Ja den värsta för mig var nog ett köp av en gråbandad kungssnok (Lampropeltis alterna) från en fortfarande, tror jag, välkänd reptilhandlare och importör. Inget fel på köpet, men konsekvenserna av köpet blev lite jobbiga. Om den detta berör läser detta får jag lov att försvara mig med att detta är vad som hände mig och hur jag upplevde det hela.

Det var under första halvan av 80-talet, alltså under den så kallade förbudstiden. Jag hade något år innan detta hände varit till "kapten" i Danmark och hämtat ett fint par juvenila alternor, men hanen dog efter ett par veckor av oklar anledning.

Jag fick genom kontakter reda på att denne importör skulle kunna ordna fram en alternahane. Naturligtvis insåg jag att den hanen, precis som honan jag redan smugglat in själv, också var smugglad, men det var inte något jag tvekade det minsta inför. Jag fick hem ormen, som var tunn, men annars rätt fin även om jag var lite besviken över att det var en mörk fas och inte den orange ljusa Blair's phase jag helst hade velat ha. Allt var frid och fröjd till en början, men ormen var inte frisk och efter några veckor dog den …

En dag några månader senare ringer det på dörren och min sambo öppnar. Jag hör auktoritära röster i trapphuset och när jag går dit möter jag två tulltjänstemän med djupt allvarlig uppsyn. De begär att få komma in och inspektera mina terrarier och de frågar mig varifrån varje enskild orm i mina terrarier kommer. Jag får beskriva bakgrunden till varenda orm jag äger och det blir förstås en del skarvningar från min sida, för även om jag begriper vilken orm det hela handlar om, har jag ju fler som kommit in i landet efter förbudet och som inte fötts i Sverige. De frågar om den orm som jag köpt senast och jag hämtar fram den ur frysen, de rycker bara på axlarna.

Sedan, när  de noterat allt jag sagt, de hade absolut noll kunskap själva, sa de åt mig att komma med. Jag går med på att följa med om jag får skjuts hem igen och efter en del grymtningar går de med på det. De kör en blå Volvo 244 med vilseledande markeringar på, någon icke existerande målarfirmas namn i bakrutan. Jag har aldrig tidigare eller senare varit med om en mer galen bilfärd genom sthlm ner till Värtahamnen där tullen hade kontor då.

Det var mitt i sommaren och mycket trafik på gatorna. Tulltjänstemannen som körde trängde sig, tutade och svor, vevade ner rutan och gav folk fingret och vrålade svärande åt andra trafikanter att flytta sig. Jag var helt förstummad åt hur de betedde sig.

Väl framme blev jag förhörd under cirka en timme av tre män, de två som hämtat mig samt en tredje med någon slags högre rang, jag gissar att han var domare eftersom han sa att jag skulle bli straffad. Det var ett regelrätt förhör i stil med sånt man ser på film när någon är misstänkt för ett riktigt allvarligt brott, jag kände mig mentalt mörbultad efteråt. Det visade sig att nämnd handlare/importör blivit åtalad för smuggling och tullen hade beslagtagit en liten svart adressbok i mannens ägo. I adressboken fanns tydligt och klart uppskrivet namn och adress på varje person han handlat med, så det fanns inte mycket utrymme att neka. I förhöret tryckte de mycket hårt på att jag inte ifrågasatt varifrån ormen jag köpt kom.

Sedan blev jag hemskjutsad av samma två galningar och de betedde sig precis lika fruktansvärt illa som när vi åkte åt andra hållet. När vi kom fram till min adress sa de ingenting, de bara släppte av mig och brände iväg med en rivstart mellan berberisbuskar och cykelställ på gården. Någon vecka senare damp det ner ett brunt fönsterkuvert i brevlådan. Jag var dömd enligt varusmugglingslagen paragraf blablabla till 30 dagsböter á 30 kr.

 


424
32
samthe0ne:

Mitt värsta "köp" är egentligen inte ett köp utan mer ett misslyckat sådant: hade länge planerat att köpa en hona till min C. Ciliatus Stitch, och fick, för första gången kontakt med Herpers Choise i Uppsala och kom överens med dem om att köpa deras hona för en viss summa som jag tyvärr nu har glömt. Jag har inget körkort och de skulle några månader längre fram iväg till mässan i Hamm och lovar att prata med sina vänner på bussen som de åker i. Jag stannar uppe  och väntar... och väntar... och väntar... vid 4 nånting på morgonen så går jag och lägger mig och är ganska besviken. Det visar sig att de var trötta och hade helt sonika somnat ifrån vår avtalade tid här i Skillingaryd längs med E4:an. Tyvärr blev det inget av köpet längre fram heller från min sida när jag åker upp och hälsar på mina vänner i Norrtälje, och då på grund av att jag inte orkade/klarade av att ta mig in till Uppsala från Norrtälje,  vilket jag fortfarande har lite dåligt samvete för. Jag har dock planer på att försöka få den "skulden" ur vägen framöver,  samtidigt som jag är VÄLDIGT nyfiken på hur deras butik ser ut

/Samuel


953
1840
peter54:

Samuel

Du har verkligen missat något kan jag intyga ;)


424
32
samthe0ne:

Kan tänka mig det ;), x antal m2 med bara reptilgrejer *dreglar*...

Jag hoppas att Herpers Choise inte tar illa upp för att jag berättade om vår lilla fadäs, och om så är ber jag om ursäkt. 

 


163
34
Danne:

Peter54: de var ingen dålig historia de ^^ Kan tänka mig stämningen i bilen, hehe.


424
32
samthe0ne:

Inga fler som har bloopers att berätta?  Kul att läsa om andras misstag! 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild