Ni som har haft/har tigerpyton

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

63
12
johansk:

Ja han jag köper kaniner/grisar av köpte en firehypo hane av bob clark som han förmodligen parar nu snart med sin albinohona så då tänkte jag slå till :) träffar ju hans ormar 1 gång i månaden och ska träna att hantera stora ormar med hans hona på 470cm . Jag själv här hemma klappar bara boan och sen är det lugnt. Hon väser lite tyst ibland bara försöker dra ut henne med huvet vänt bort från mig bara.  Men en vuxen tiger lpter ju som en dammsugare men han bara tar ut henne så är hon trevlig men jag vet att jag behöver en bebis för att vänja mig på dom . 


82
16
Bremnes:

Min erfarenhet säger att jag litade mer på mina tigrar än på mina boor. Tycker tigrarna är tydligare med när dom inte vill bli störda. Tycker att en boa alltid ligger i ett läge som kan antingen betyda att den kommer hugga eller att den inte kommer hugga. Men det är bara min åsikt och den behöver man inte dela! :)

Herptek 180 är väldigt fina terrarie. Lite dyra kanske. Men grymt bra och fina! Hade dock inte slängt in en juvenil tiger i ett 180. Tycker det är för stort i början. Ormen mår bättre av ett mindre terrarie när den är liten. 


82
16
Bremnes:

Fire och hypo är samma sak. Bob brukar kalla sina hypo för fire. Men slå till om där blir ungar!

Tigrar brukar väsa en hel del som du säger. Har två tigrar just nu men ingen av som väser! Faktiskt mina första tigrar som inte väser! Men sen är dom oxå snälla som två lamm.... ;)


63
12
johansk:

Ja hade tänkt starta i en plastbox från ikea och sen ett litet terrarium innan jag kör hbt 180. Sen se hur lpng tid innan han behöver större.  Har fått hört att de ska duga hela livet för dom men är inställd på att bygga i vilket fall.  Spelar ingen roll nör jag öndå jobbar inom byggbranschen :). Vilka mått har du på dina terrarium? Vad har du för inredning? Det svåraste könns som att ha plats för gömställe till en så stor orm och vattenbalja för bad. Men har hört att när dom är så stora är gömställe inte nödvändigt.  Håller med om boa grejen . Känns som dom är i väntan på att bara slå till.  Men har inte blivit biten av någon orm ännu även om hon var nära en gång , mitt fel såklart som hade tagit upp en kanin och känt om den var tinad.  När jag stängde till henne när hon satt i kaninen trodde jag small det i rutan :)


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

johansk du verkar påläst om arten och ser inte varför du inte ska förvekliga dina tiger-drömmar, väldigt bra av dig att träffa personer med erfarenhet & vara med där det händer eller vad jag ska säga :) ofta blir möten i verkligheten något helt annat än att stirra på dataskärmen ;)

Kan jag hjälpa till med något framöver så bara hojta till! Finns även fler duktiga på pytonormar här på terrariedjur.se som du redan märkt :)


63
12
johansk:

Tack :) ja de är kul att så många verkar hålla på med ormar och framförallt stora constrictor ormar :) media och en del documentärer skrömmer bort många människor med att framställa framförallt tigerpyton som onda djur som äter dig om dom får chansen.  Är glad att jag fick lära mig av min farss hur roligt/spännande det kan vara med nptt så litet som en snok. Efter tiger drömmen går i uppfyllelse om nu min sambo som hatar ormar kan leva med en så fin orm hemma :) hoppas man ju att grabben som snart är 2 får samma intresse även om han får börja hantera kungspyton först :)


63
12
johansk:

Ursäktar för min surfplatta som stavar lite som den vill med :)


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Ja go for it johansk :) uppdatera gärna när det börjar hända saker med planerna! 

Har själv en dotter på snart 2 år, hon började väsa som en pyton innan hon sa mamma eller pappa :)


63
12
johansk:

Haha skönt min väser med ibland och säger godnatt till ormarna innan han tar kvällen :) det är bara att övertyga sambon vilket kommer ta tid. Men om/när jag är ägare av en tiger ska jag uppdatera mig :) 


63
12
johansk:
För att uppdatera lite så börjar ormrummet bli färdigt. Hypo tpn jag väntade barn på var så liten så det blir med största sannolikhet inga barn i år.  Men jag ska få köpa den ormen som inte var stor nog för att fixa barn istället :) . Är mellan 1, 50 -1, 80 så hyfsat liten för att snart vara 2år? I vilket fall så ska han flytta till mig när jag har lite pengar över och så får han åka en månad till honom jag köper av för parning nästa år är jävligt taggad :)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild