Mardrömmar om att jag har blivit orm biten

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

273
3
117:

Tjena!

 

Jag är 16 år nu och har hållit på med ormar sen jag var 11, jag har alltid varit facinerad av giftormar och deras gift och har alltid velat skaffa egna i framtiden men nu börjarna man tveka, jag har haft mardrömmar sen jag var 13-14 att jag har blivit biten av giftormar bl.a. gaboonen (min favorit gift), är detta ett tecken på att man inte ska börja med giftormar över huvudtaget? hur var det för er med ert första giftorm?

Denna frågan är mest vänd till er med giftormar, men givetvist är alla svar väökomna :)


508
304
Jonas77:

JAG anser att man bör vara baserad i det naturvetenskapliga planet om man ska ha giftorm, och tolkningar av betydelserna av drömmar hör inte dit, såvida vi inte tar det till ett högre plan och psykoanalyserar det hela.

Drömmar med extrema utgångar och/eller känslor är ju ofta frustrationsdrömmar, där själva betydelsen är en annan. Jag har själv haft frustrationsdrömmar där jag varit giftormbiten, men en viss person i mitt liv valde en korkad väg till sjukhuset och jag insåg efter ett tag att oavsett vilket håll vi åker åt så kommer jag att dö pga ormbettet. Varför gjorde denna personen som den gjorde, osv. Ormen är inte det intressanta i drömmen, utan bara ett medel som används, förmodligen pga mitt intresse.

Att se drömmar som "tecken" är en tro på ödet, eller något annat sätt förutspått, kanske rent av övernaturligt. Det är enligt mig ohälsosamt. Inget du drömmer om har en reell förankring i din framtid.

 


305
147
HenkePetersson:

Om det bara är för att dom är giftiga som du vill ha potenta ormar så tycker jag defenitivt att du ska avstå, dom här djuren är inga leksaker. Ett misstag och du kan få betala med livet.

Du får nog utväckla din facinering av giftorm lite mer än så, för att det ska gå hem hos giftorms folket.


1662
779
fluffis:

Jag tror ungefär samma sak som Jonas77.

Jag tror inte att du ska dra för starka relationer mellan verklighet och dröm. Drömmen tyder på att du har ett oerhört starkt intresse till (gift-)ormar och har dem mycket i dina tankar och det är ju positivt anser jag :) 

Från egna erfarenheter så kan jag berätta att jag en dag satt och kollade på ormannonser och kände ett starkt sug att köpa ett stort gäng snygga ormar men det kunde jag ju inte eftersom jag inte har så stor plats och inte ekonomi för det heller. På natten drömde jag att jag flyttade in i ett nytt hus och när jag kom ner i källaren så kröp det fram ormar från alla vinklar och vrår och det var inte vilka ormar som helst utan helt fantastiska ormar. Precis de jag villle ha!

Jag tror tyvärr aldrig att min dröm kommer att bli sann utan snarare så behövde jag väl helt enkelt bearbeta det jag hade upplevt under dagen.


273
3
117:

Jonas77: Jag förstod inte riktigt allt på grund av ett avancerade svenska språket, ursäkta mig, men jag tror at jag fatta poängen i det hela och du kanske har rätt. Men jag misstänker att jag är väldigt klimpig när det gäller säkerhet för giftormar, jag vet hur man ska göra men jag kan inte göra det, exempelvis flytta på giftormar och mata.

HenkePetersson: Jag vet det utan det är det att det finns många snygga arter som schlegelii, gabonica, nasicornis, cerastes cerastes m.m., jo det är det som gör att man inte vill skaffa om man gör ett misstag kan det vara det sista.

Jag har varit hos folk med giftormar och sätt i olika parker och det är där jag har fått det mesta faktan, av folk med kunskap för giftormar

fluffis: Jo det är så, tänker på det en hel del och läser men jag tror inte att jag skulle klara av det, det är där det negativa tankarna skapas imon det ämnet :/ med det är som du säger :)

Precis det har hänt mig flera gånger ibland tänker jag på hur det hade varit och ha en massa crotalus och bitis arter och sen somnar jag och drömmer om det, men olyckligtvis blir jag alltid biten och det skrämmer vettet ur mig om jag blev biten i verkligheten :/

Så man blir rätt osäker, jag i mitt fall iaf


508
304
Jonas77:

Jag hade en olycka med ogiftiga ormar nyligen och drömde mardrömmar om stora kramormar efter det. Drömmar kan framhäva oro man har, helt klart. Drömmar är inte "verkliga" dock, de förutsäger inte framtiden.

Du måste, som alla andra som vill skaffa gift, skaffa en mentor. En person som kan vägleda dig i skötseln av giftormar av den sort du vill skaffa. Du måste tränas, som med allting annat. Ingen kommer att sälja giftormar till dig om du inte kan säga, "jag har gått med ***** så många månader".

Kontakta din lokala herpetologiska förening och få kontakter.


273
3
117:

Jo det är sant.

Jag har mentor och det funkar toppen utan det är mardrömmarna som som är huvudproblemt :P


508
304
Jonas77:

Osäkerhet.


230
22
Nooon:

Du drömmer om ormbett kanske för att du, som Jonas säger, känner osäkerhet. Du har i tankarna att det kan inträffa. Det får dig att vara hälsosamt försiktig. På natten fortsätter du att bevaka faran och hjärnan spelar upp tänkta scenarier. När du lär dig att kontrollera situationen med säkerhetsrutiner och erfarenhet så kommer du säkert att ha mer kontroll i drömmen också. Se det som övnings-scenarier och tänk ut hur du ska agera i de situationerna.

... det är i alla fall så jag tänker.


273
3
117:

Jonas77: Yupp

Nooon: Rätt intressant hypotes, tror det ligger en hel del sanning i det, det kan vara så som du säger, tack :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild