Hur matar ni era kameleonter?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

234
1
tinagustafsson:

Hej!

Jag undrar hur ni gör när ni matar era kameleonter, ger ni allt mat på en gång med lite mellanrum eller ger ni utspritt under dagen? 

Och så undrar jag även hur jag ska göra för min kameleont har matvägrat länge nu men så köpte jag gräshoppor som han har ätit nu två stycken på två dagar, men grejen är att när han har matvägrat förut så har han alltid ätit något som är nytt, och vägrat allt annat. så jag undrar hur jag borde göra så han börjar äta kackerlackor och syrsor igen? Man ska ju variera maten, men menas de då med att man ger tex en kackerlacka först sen syrsa och en gräshoppa eller hur borde man göra? Vill att min Django blir som i början när han åt allt och var jätteduktig! :)

Tack på förhand! / Tina


234
1
tinagustafsson:

och så undrar jag även en till sak :P När släcks de hos era kameleonter nu, för det ska väl vara släckt tidigare nu än på sommaren? :)


15
0
Xzion:

Jag matar Sheldon med 2st fullvuxna Dubia varje dag och dom äter han antingen ur en liten burk eller så tar jag dom med pincett och viftar framför han så han blir riktigt triggad o käka. Sen brukar jag variera med syrsor ibland sen har jag även börjat gett han en pinkis i veckan. Han har även tillgång till färsk sallad eller tunna skivor av Zuccini, och han har aldrig matvägrat :)

Belysningen har jag på timer varav ena lampan släcks en halvtimme senare än "huvudlampan" så belysningen minskar innan den släcks helt, eller hur man ska beskriva det.

 

Hoppas de va till nån hjälp :)


234
1
tinagustafsson:

okej, vad skönt att han aldrig har gjort det för dig :) Jag har ju en panter så han kan tyvärr inte äta sallad och sånt och inga möss heller. 

tack för hjälpen :)


34
0
LeoP:

Hej!

 

Brukar mata min panter varje dag.

 

han är rätt så morgon pigg så ungefär en timme efter att lamporna tänds ger jag han mat.

Det jag har märkt är att han verkligen har sin favvo mat, det är då zophobas maskar. men man ska ju inte ge för mycket sånna då dom är så feta.

har börjat göra så att han får zophobas 1 till 2 gånger i veckan.

I början när han var liten så åt han syrsor men han tröttnade på dom rätt fort:/

har försökt med dubias men dom vägra han äta..

Nu i somras fångade jag trollsländor,gräshoppor och vårtbitare. han tycker verkligen om vårtbitare synd att man inte kan få tag i dom året runt...

ska testa att ge han några vandrande pinnar få se om han gillar det.


160
91
turboadde:

Jag matar min så gott som varje dag. Det kan vara typ 1st fullvuxen gräshoppa eller 3-5 syrsor och ibland mjölmask. Gräshoppor är det foder jag föredrar.  Tyvär har nästan inga av mina tyckt om kackerlackor, några har ätit men det är inte mer. Jag brukar mata så tidigt som möjligt då dom behöver värmen från lampan att smälta maten. Jag har prövat lite olika matningssätt som pincett, burk, hållt i handen. Men det som funkat bäst är att bara slänga in maten och låta dom jaga lite. Alla sätten har funkat ett tag men att bara slänga in funkar i längden. Tror dom triggas av mer av jakten än att äta från en skål eller pincett. Tycker även att jag sett skillnader i i beteendet beroende hur jag matat. Dom som har fått jagat rör sig mer aktivt i terrariet vilket jag ser som possitivt.

 

Pinnar funkar kanon att mata med. Det triggar alltid till 110% och dom bara älskar dom. Tror det är en ganska stor del av deras föda i det vilda. 


234
1
tinagustafsson:

okej vad snällt att ni skriver och så långa svar ( väldigt tacksam) :) Han matvägrar fortfarande nu har han inte ätit sen 5 dagar, och innan de åt han typ en gräshoppa, pinne eller syrsa varannan dag. Och dricker gör han inte heller, idag bajsade han de har han inte gjort sen en vecka men inte så konstigt när han inte äter heller men då var hans kiss väldigt orange, men han vill ändå inte dricka? Jag erbjuder han pinnar,dubior,syrsor,zohobas, gräshoppor och magots men inget duger?? :( vad gör jag?


34
0
LeoP:

Ta han till en veterinär


234
1
tinagustafsson:

han har redan varit på roslagstull och fick antbiotika och dropp sen gick jag till en annan då fick han b vitamin men inget hjälper!

i ungefär två månader, ja alltså han var bra i tre månader ungefär och då ändrarde jag om i terrariumet. först hade vi typ inga grenar alls och nu kan man inte ens få in handen för vi har så mycket grenar och buskar och så, men inget annat har vi direkt gjort och jag menar han borde väl bli glad och må bra när han har massa gömställen och grenar. men han mådde bättre förut. Vi har haft han sen i början av juni och när vi fick honom så var han runt 4-5 månader. dock tror jag att han inte var så gammal då med tanke på att nu då ska vara nästan 9 månader och är väldigt liten och är inte direkt blå alls även fast han är en nosy be blue..?


234
1
tinagustafsson:

dom hittade inget fel på honom på roslagstull, så vet egentligen inte varför vi skulle ge de, men dom sa att det inte kan skada.. nej dom gjorde inget blod prov på honom för att  han var för liten. han fick dropp för att han hade vätskebrist. jag tog bara med honom till roslagstull och så pratade jag med hon i uppsala som herpers choise rekommenderar och hon sa att jag skulle ge honom b vitamin, men de blev inte direkt jätte bättre de heller. Sen tog jag med honom till herpers choise för dom ville kolla på honom, och då sa dem först att de var helt säkert att det var en tjej som hade ägg i magen tillochmed men sen trodde dem nog att han var en kille. Men Django är en kille med tanke på att han inte ens har försökt gräva någonstans och har ju lite mer färg än förut, men fortfarande väldigt ljus.. 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild