En KP som vägrar äta...

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

26
1
AnnaBrink:

Hej! Jag köpte en liten Lesser Bee på mässan i Kristianstad för två veckor sen och hon har ännu inte ätit. Jag börjar även fundera på om det är något fel på henne, och vill gärna höra hur era ormar som har Spider i sig mår. 
Ja, jag hade räknat med att mototriken är betydligt sämre om man har spider genen, men hon trasslar till sig ordentligt ibland tycker jag. Kanske hänger det i så fall ihop med att hon inte äter?
Hon är från USA, så problemet kanske är att hon har ätit levande? 
Vad gör jag om jag inte får i henne mat? 

Som sagt, jag försöker komma in i nya tankebanor nu med hjälp av er, då den står lite still för mig nu. 

(Jag är inte intresserad av en stor diskussion ang. mopher just, kan ni inte skriva ett hjälpande svar så vill jag inte att ni skriver något alls. Tack!)


163
34
Danne:

Jag brukar lämna dom ifred i en vecka efter jag har fått dom, sedan prova mata. Ibland kan det ta tid att få en kungspyton som bara ätit levande till att även äta dött, men det brukar funka. Det är bra att börja nu när dom är små iaf. Är i samma sits som du faktiskt (min är en killerbee).

 


163
34
Danne:

Glömde tillägga att jag brukar prova mata dött 3 gånger när dom är små. Om inget händer så kör jag levande 1-2 gånger, för att få upp aptiten. Det är ju bra att dom får i sig mat nu när dom växer.


66
14
curow:

Två veckor brukar inte vara mycket att vänta på, sedan hur ser terrariet ut? Är det en unge? värme?
Vad ger du henne för mat?

Många Kps brukar må bättre att bo i låda när de är små, lättare att hålla jämnare temperatur och de känner sig mer trygga. 
Sedan kan det ju ha att göra med Spider genen...wobblar hon mycket eller?


26
1
AnnaBrink:

Problemet är ju att det nu har gått två veckor, och hon är inte ett dugg intresserad utav musen jag ger henne...

Hon är iaf kläckt i år och hon bor i ett terrarie tillsammans med min andra KP, så värme osv är ju redan fixat och inställt sedan innan. Jag vet iaf att min andra KP stortrivs då hon aldrig har missat en måltid sen jag fick henne! 
Ja, hon wobblar ganska mycket men samtidigt har jag sett värre i andra spiders. Dock så har jag hört att det inte borde vara lika mycket i de blandade morpherna. 

Kanske ska vänta några dagar till/vecka och pröva levande? 




26
1
AnnaBrink:

Jag matar med frysta fuzzies/hoppers! Tror att det storleksmässigt mer räknas som fuzzies! 


66
14
curow:

Jag skulle pröva att ha henne i en låda, hon kanske är stressad pga andra kpn? Sedan är ju kps högst individuella när det kommer till just mat. Pröva också att mata med rått pinkies/fuzzies..uppfödare brukar ge dom det att äta.

Jag vet att min vän som köpte en liten kp och slängde in henne i ett stort terrarium inte fick igång henne att äta. Sedan prövade hon låda ett tag och vips fick hon gladare orm och en orm som åt.


19
18
gorgen1:

Jag köpte också en Lesserbee hane som är uppfödd i Usa,jag lät honom vara i 1 vecka sen pröva jag att ge honom mat och han tog direkt utan tvekan ! Ta ut henne från den andra och låt henne vara ensam i nån låda så ska du se att hon kommer igång !


26
1
AnnaBrink:

Tack jag prövar det! Något speciellt jag behöver tänka på när jag har henne i en låda? Värme, ljus osv? Hur funkar sånt i lådan? 


66
14
curow:

sätt en värmematta under med dimmer på sedan släng i lite bottenmaterial, ett gömställe och vattenskål. Du kan sätta henne nära ett fönster eller bredvid en lampa för ljus. Lite växtlighet typ plastväxt kan du också slänge nere för att det ska bli lite mysigt.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild