Smittrisk till ormar

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

190
13
hambergaren:

Finns det överförbara sjukdomar från vattensköldpaddor till ormar?

hade planen att skaffa ett par sköldpaddor, så funderade på riskerna för lika ormar om jag bör ha dem i karantän först :)


190
13
hambergaren:

*hade planen att skaffa ett par sköldpaddor, så funderade på riskerna för mina ormar om jag bör ha sköldpaddorna i karantän först :)

då menar jag o ha dem i rummet där jag har mina terrarium med ormar eller om de bör vara i karantän innan de får va i samma rum :)


Medlem i SHF
4003
5031
Jonas_:
Jag är långt ifrån någon expert på ämnet. Men kan säga såhär, det är alltid bra att ha nya djur i karantän. Men.. jag hade känt mig trygg med att ta in vattensköldpaddor i mitt rum med ormarna utan att ha karantän på paddorna först. Andra kanske resonerar annorlunda  :  ) 

Första tiden/halvåret hade jag haft bra koll och översyn på allt och kanske inte tagit utrustning, inredning osv mellan dom olika burarna (terrarierna/akvariet). Och alltid vara noga med hygien! Men det gäller alltid. 

Tror du kan vara lugn faktiskt. 

190
13
hambergaren:

Tack för svar, det var lite så jag tänkte också men blir lite nojig. Men just för att det är vatten sköldpaddor så tänker jag att det är liten chans att man får med ex ormkvalster eller liknande. 

 


5099
3875
Tropfrog:
Ormkvalster heter just så för att de drabbar just ormar. De är ganska så specialiserade på just det och överlever inte utan sitt värddjur.. Vad jag vet finns det inga sköldpaddskvalster. Kanske beror det på att kvalster inte kan hålla andan så länge?

Jag tror inte att du behöver noja.

Mvh
Magnus 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild