Sökes

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

1
0
sofiasten82gmail:
Hej. 
Kör en liten koll här då vi i familjen är intresserade av att skaffa 2st sköldpaddor då allergi mot pälsdjur är påtaglig. 
Vi har all tid och möjlighet att göra ett bra hem, frågan är dock: 
* vilken sort är bäst att ha när det kommer till att de ska få vara med i soffan, ute i gräset osv. 
Barnen är 12 och 6år gamla så de har koll så sett. 
Är det någon speciell som kanske inte är jättebra att ha? 
Jag känner ju rent spontant att vi behöver 2st så det inte blir ensamt? 
Vad behöver man ha för att de ska trivas så bra det bara går? 
Hur tänker man gällande ålder? 
Och vad är "brukligt" pris? 

Ja, jag kan absolut googla, men vill gärna höra från er som är insatta. 

Tacksam för svar. 

Mvh Sofia med familj 

316
283
panterophis:
Reptiler ska inte vara i soffan

29
17
Graptemys:
Inga sköldpaddor ska vara i soffan eller någon annanstans utanför deras boende med anpassad miljö för arten. Rent krasst så kan man se reptiler som akvariefiskar i det avseendet. Sköldpaddor klarar sig bra ensamma utan sällskap av andra sköldpaddor.

Jag personligen är väldigt förtjust i sköldpaddor och det går såklart att interagera med dem, men det är inga keldjur.

58
16
09an:
Dom behöver inga kompisar, dom VILL vara ensamma. Och jag vågar även påstå att en sköldpadda kanske inte är det bästa djuret för två unga barn som vill ha ett djur som gör något coolt eller som man kan gosa med. Om du vill ha något som kan vara med i soffan eller som man kan ha lös så kanske en naken katt eller nån fågel eller nått är bättre? 
Förlåt att jag låter arg eller så men jag har hört och sett allt för många föräldrar som köper djur som dom typ vill ha och tror att barnen ska älska djuret för alltid, två månader senare så ger dom bort djuret. 

229
224
Formula76:
Tyvärr är Blocket fullt av sköldpaddor som är köpta till barnen.
Sköldpaddor är inga djur som uppskattar att man handskas med dom, och absolut inte utav barn (nu vet jag att jag trampar på föräldrars tår, men så är det)
De KOMMER tröttna på dom väldigt snabbt och ni kommer stå där med djur som är stort sett osäljbara.
Senast idag var jag och omhänder tog två olika sköldpaddor från två ställen som gått igenom samma sak.

Med det sagt, sköldpaddor är väldigt intressanta djur och är ett av mina största intressen. Och jag skaffa mina första när jag var 10år, och med facit i hand kan jag erkänna att man var inte kapabel att ta hand om djur vid den åldern, även om viljan var där.

Det är mina tankar om det.

5099
3873
Tropfrog:
Nja....Att sköldpaddor klarar sig bra själva stämmer säkerligen på de flesta arter. Att de vill vara ensamma stämmer inte på lika många arter.

Jag tycker TS skall titta på testudo Landsköldpaddor. Kan vara utomhus och beta gräs hela sommaren och kan hållas i dvala på vintern. Ett litet tag däremellan behövs en inomhussetup med bra belysning och att de får färska grönsaker. Om ni köpt djur med korrekta papper så är de relativt enkla att omplacera när barnen tröttnar.

Mvh
Magnus 

79
78
testudo_H:

Hej Sofia.

Det är rätt mycket man ska sätta sig in i gällande miljön, skötsel, belysning och kost så det är ju inget en 6 och 12 åring kan ha ansvar över utan det måste vara att föräldrarna tar ansvar då barn ofta tröttnar eftersom man inte ska hantera sköldpaddor i onödan då detta stressar dem. De ska aldrig vara i soffan eller på golven. De ska vara i sin låda eller utehage som är anpassad för arten.

I Sverige så är rysk stäppsköldpadda eller grekisk landsköldpadda de som är vanligast då dessa går ha utomhus sommartid. Vilken art man skaffar är ju också lite beroende på hur stort utrymme man kan ha. Ryssar och greker kan vara ensamma utan att må dåligt över detta.

Det finns skötselråd för båda dessa arter på terrariedjur. Även landskoldpaddor.se och testudohermanni.se. Finns flertal forum på Facebook som handlar om sköldpaddor där man kan få tips och råd.

Angående pris beror det på om man köper eller tar över ett vuxet djur eller köper ungar. Så allt från gratis till 3000:- Sen tillkommer kostnad för belysning på ca 2000:- och resten av saker man behöver för innelåda och utehage. På skoldpaddsgrejer.se kan man hitta alla tillbehör som behövs.

På min hemsida www.testudohermanni.se har jag en flik som heter "startkit" så där kan man räkna ut ungefär vad det kostar förutom sköldpaddan.


32
12
Kullabo:
Hej!
 Vill ni ha glädje av sköldpaddan 12 månader om året?

"Vinterdvala
Flera av medelhavssköldpaddorna dvalar i det vilda men inte alla sorter. Några som brukar dvala är grekisk landsköldpadda, morisk sköldpadda och rysk sköldpadda. Turkisk landsköldpadda dvalar inte" enligt www.malarensmadjur.se/exotiska-djur/reptiler/landskoldpadda/

Trevlig Helg!

79
78
testudo_H:
Kullabo skrev:
Hej!
 Vill ni ha glädje av sköldpaddan 12 månader om året?

"Vinterdvala
Flera av medelhavssköldpaddorna dvalar i det vilda men inte alla sorter. Några som brukar dvala är grekisk landsköldpadda, morisk sköldpadda och rysk sköldpadda. Turkisk landsköldpadda dvalar inte" enligt www.malarensmadjur.se/exotiska-djur/reptiler/landskoldpadda/

Trevlig Helg!

Turkiska landsköldpaddor ska dvalas vintertid men inte moriska.
landskoldpaddor.se/skotselrad
landskoldpaddor.se/skotselrad/82-turkisk-landskoldpadda

32
12
Kullabo:
Det var mysko, min moriska, graeca graeca, dvalar tillsammans med mina greker och min ryss i 4 månader i friggeboden. Dess förre ägare lät den också dvala, han grävde ner den under en halv meter halm sitt växthus. Innan vi byggde friggeboden hade vi den inne i rumstemperatur på vintern men den gick självmant i dvala. När nu olika sajter ger skilda uppgifter går jag på egen erfarenhet.
Ha det så bra!
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild