emot att dumpa priser!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

Medlem i SHF
24
3
djungel:

Jag är lite förbannad för att priserna dumpas på djur och människor tar inte hamd om dem som de ska.

En gång i tiden kostade en kungsboa 1500kr. Det är bra pris för så stora och fina djur som kan leva i 40 år. Men nu har priserna skjunkit till 400kr styck. JAg förstår att det finns flera på marknaden än det finns efterfråga för men det är riktigt billigt!

Men det som gör mig arg är att människor vill fortfarande pruta. Jag håller på att sälja ett par jättefina boor för 800 kr. JAg får sådana skamförslag så jag... ja, blir arg. DE föreslår 300kr för paret.

Alltså, om du inte har råd att köpa ett sådant djur kommer du troligtvis inte ha råd med maten för bara maten kostar mer än ormen i månaden. Skulle djuret bli sjuk och behöver en undersökning kommer det att gå på minst 100kr och oftast mer. De flesta lägger nog inte ut några tusen på ett djur som kostar 150kr att köpa in. 

Är jag ensam om att tycka att djuren förlorar lite av sin värdighet när folk prutar? Det ska så klart inte kosta skjortan men kan man kan ju inte sjunka hur lågt som helst?

 


478
592
Rottenroth:

Det är likadant inom alla marknader skulle jag vilja säga.

 

Finns folk till allt, man blir aldrig förvånad. Det är bara be folk som kommer med löjliga bud att fara så långt åt helvete det bara går.

800kr är ett bra pris och skulle inte själv pruta på det. 


Medlem i SHF
274
341
Jubari:

håller med, kan lätt bli mycket slit och släng över det hela tyvärr...


61
38
skialp:

Jag kan hålla med om att det inte är bra för djuren som du skrev att priserna dumpas. Men det är väl inte de som vill köpa ett djur som är problemet? För att citera dig: "JAg förstår att det finns flera på marknaden än det finns efterfråga för..." Om det är så bör priset närma sig noll. Dvs 800 kronor är inte billigt om det finns en massa andra som också vill sälja djur och få som vill köpa? Så enda sättet att vända på detta är ju att föda fram färre djur?


269
60
Jonas:

min fråga om man prutar på djuren har man råd med allt runt djuren då?:)


33
13
Tyrredum:

Folk gillar att pruta höj priset till 1000kr så kan de få pruta till 800kr =D


1661
777
fluffis:

Det är jättetråkigt att priserna har blivit dumpade på många reptiler. Och det är jätteledsamt att det kan leda till att reptilerna hamnar i hem där de inte blir omhändertagna på rätt sätt.

Som skialp är inne på beror detta på att det finns för många djur på marknaden. Och även om man på ett sätt kan tycka att djuren är värda ett visst pris, tex 1500 kr så är sanningen att djuren är värda vad folk betalar för dem.

Om jag skulle vara intresserad av en boaorm och vet att det finns ett överflöd så är det självklart att jag kan pruta om jag vill. Om jag ser två olika boaormar som är likvärdiga och den ena kostar 1000 kr och den andra kostar 500 kr, varför skulle jag köpa den som kostar 1000 kr även om jag har råd?! Jag menar att även om man prutar eller vill ha en billig orm så behöver det inte betyda att man är fattig. Det gäller att känna sin marknad, både som säljare och som köpare. Det är köparnas marknad nu, på gott och ont...


278
122
Snakedude69:

Its the market, its everywhere.  But swedes also dont want to pay for anything.  you look at blocket or Köp sälj.  someone is asking 50krs for something worth  500krs.   and you see people "pruta" for 25 and not buying it.   its  the market with a little bit of ur  culture.  

    The next issue is that if you have an animal you cant keep for whateve resaon you need to get ride of it  ... usually fast (most people dont plan)  so when  they put the worth price for the boa at 1500krs--- people go .. no way!   its crappy and i agree with you.
    I myself like a little more exoctic or expensive snakes  and thought maybe i could breed here.  but looking at the market i wouldn't do it unless i had homes for my snakes before i bred.

 

 


Medlem i SHF
24
3
djungel:

Alltså, är vissa liv värda mindre? Som jag nämnde förut, om en person inte har råd att köpa en orm för 400 kommer den ha råd att mata den? Vad händer om det behövs veterenärvård? Kommer personen bry sig om att lägga ut tre tusen för en röntgen när han/hon kan köpa en ny för en bråkdel av kostnaden? 

Visst, vi kan gå efter marknad och leva som företagare och pressa priserna så får vi mer sålt. Men vi som håller på med djur tycker väl att oavsett pris, djuret jag gillar, äger ska vara såpas mycket värd att jag ser den som en del av familjen. ( nu menar jag inte att ormar är keldjur och man ska gosa med dem men de är ändå en del av din vardag). Du skulle inte bry dig om ett par hundra eller tusenlappar om det gällde ditt barn eller hur? Varför bry sig om några hundralappar på djur som redan är då billiga?


Medlem i SHF
24
3
djungel:

Tack ni andra som har svarat. Skönt att se att det finns fler människor som har vett. :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild