Dubia vägrar föröka sig

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

Medlem i SkHF
971
1088
NellyNiklas:

Jag skulle också tro att temperaturen skulle upp några grader, samt tålamod. Min odling tog också en tid innan den kom igång. 

Min odling har kokosfiber och flis i botten med ett gäng äggkartonger. Jag har även lagt till gråsuggor, men vet inte om de finns kvar. Jag har inte städat sedan lång tid tillbaka (men kommer troligtvis göra det inom kort).

Lådan står under ett terrarium i mörker i rumstemperatur, ~23-24 grader.

Mvh
Niklas


5
0
Sjgren:
Om någon har lite dubia (honor och hanar) som förökar sig och vill sälja timm mig så hör av er. Skdar kanske inte att utöka med fler. 

19
17
MariaLewisia:
Skulle slå ett slag för att temperaturen är för låg. Om jag inte missminner så är ideal temperatur för förökning mellan 28 or 32 grader men att de vid längre temperaturer än 24-25 helt slutar föröka sig.

Jag har min avelsgrupp ståendes på en ljusramp som värmer till runt 30-32 grader under de 12 timmar per dygn den ändå är på för att belysa akvariet. Inte haft några som helst problem med brist på bebisar under de 7-8 åren jag odlat, oberoende på om det varit smutsigt eller helt rent eller vad för sorts mat jag gett dem. Vet att många slår slag för just apelsiner men själv har jag inte sett någon som helst skillnad så jag ger dem bara apelsiner om jag har några halvt mögliga jag måste bli av med. Sen är det inte heller så nyttigt för djuren som sedan äter kackerlackorna att få i sig citrusfrukter så om jag kan så undviker jag dem helt.

Hoppas att det löser sig snart och att det blir explosion av bebisar! :)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild