SJV ska se över L80 regler 2023

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

Medlem i SkHF
969
1084
NellyNiklas:

Staten ska tydligen se över sina regler för L80. För ni som är nya och inte ännu känner till begreppet "L80", så är det en uppsättning regler som Statens Jordbruksverk har satt ihop för hur man sköter om djur inom hobby och verksamhet. 

Reglerna var skrivna för en lång tid sedan och har sina brister och fel, samtidigt som mycket har hänt kring informationen och framförallt kunskapen kring djuren och hållningen av dem sedan reglernas införsel.

När det kommer till kritan så är det ju vi, som dagligen utövar denna fantastiska hobby, som får anses som specialister på våra olika områden och nu har vi en unik möjlighet att påverka dessa L80 regler och göra dem tydligare, bättre och mer lättare att förstå.

SHR, Sveriges Herpetologiska Riksförening kommer arbeta med just detta under 2023 och ju fler medlemmar föreningen har, ju större kraft och högre röst har vi tillsammans.

Så, om du inte är medlem i någon av SHR's lokalföreningar redan, så rekommenderar jag starkt att du blir medlem i en sådan. Det gynnar vår gemensamma hobby och i slutändan vi  som utövar den. 

Du kan läsa mer om SHR's uttalande kring L80 bestämmelserna här: www.terrariedjur.se/forum/thread/12451/1&scroll=down

Här kan du läsa om SHR och hitta din närmaste lokalförening: shr-herp.se/

Mvh
Niklas


656
344
Johnexotics:
Ska bli intressant 

Medlem i SHF
943
1177
Flyers90:
NellyNiklas skrev:

....

Du kan läsa mer om SHR's uttalande kring L80 bestämmelserna här: www.terrariedjur.se/forum/thread/12451/1&scroll=down

Här kan du läsa om SHR och hitta din närmaste lokalförening: shr-herp.se/

Mvh
NiklasDelar din text i Skäggagamsgruppen på Fb!

Medlem i SkHF
969
1084
NellyNiklas:

Senaste informationen kring ämnet. SHR hade möte igår och Vice ordförande lämnade ut följande:

"Hej!
Hobbyn att hålla exotiska djur i terrarium blir med jämna mellanrum ifrågasatt av politiker och myndigheter, nu mer än någonsin. Jordbruksverket går i år igenom L80, som styr rätt mycket av vår hobby, och det finns bland annat förslag på att man inte ska få ha nattaktiva djur som husdjur. Förslag på negativ lista finns också (lista på vilka arter man INTE får ha som husdjur).
En större förening är en starkare förening. En större förening har fler medlemmar som kan hjälpa till med det arbete som behövs för att värna om vår hobby och en större förening har mera tyngd bakom sina argument. Vi är helt enkelt starkare tillsammans!
Klicka på länken och gå med, för din eget nöjes skull och för din hobbys skull!"

För att hitta din lokalförening i SHR, Sveriges Herpetologiska Riksförening besök shr-herp.se/. 


Medlemmar i SHR försöker få in en fot i SJV's samrådsgrupp, eller åtminstone bli bjudna in till diskussionen, som mig veterligen idag består av ytterst få aktörer och då främst djurrättsorganisationer, ( Djurens Rätt mfl.) Det finns alltså för stundrr ett n ingen representant från varken vetenskapliga delen, Herpetologiska/hobby delen eller Zoo/djurparksdelenv vilket jag högst personligen anser är väldigt beklämmande. 

Mvh
Niklas


2
1
Norrbottenspets1:
Som vanligt på SJV bjuds alla djurättsorganisationer men inga från representanter från hållandeleden får vara med. I Sverige verkar det vara fel att gilla djur i hemmet
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild