Löv

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

6
2
Octorage:
Jag brukar köra typ 100-110 någonstans mellan 15min-1timme beroende på hur mycket och hur blött det är.
Brukar lägga dom i någonting typ en stor ugnsform och sen folie över med för jämnare uttorkning utan risk för att topplöven blir fula.

15
8
Mumriken:
Bowery skrev:


Kokar du allt innan? 
Jag har uteslutande ormar, av olika arter.
Var ute igår och plockade en rejäl påse,men jag tänkte bara ha dem stående nån månad sen in i ugnen en sväng,  koka eller ugnen borde ju ha liknande effekt :)
Kokar allt.

Så länge dem får sig en hög temp dos vid nåt tillfälle så är man väl iafl på den säkra sidan????

Medlem i SHF
3822
4808
Jonas_:
Jag brukar plocka ett par sopsäckar löv på hösten. Ställer in sopsäckarna inomhus, låter torka på naturlig väg i rumstemperatur, sen in i terrarierna utan vidare behandling. Gjort så sen jag skaffade ormar på 90-talet och inte fått in nåt "farligt" än iaf : ) har man större mängder blir det ett heltidsjobb att koka eller torka i nån ugn, dessutom helt i onödan om ni frågar mig. 

Jag brukar försöka blanda så många olika sorters löv som jag kommer över i samma säck, det tycker jag ser bäst ut. Men det är en smaksak bara. 

4373
3317
Tropfrog:
Jag har fått in små sniglar som emellanåt tuggar lite på växterna samt röda stenkrypare innan jag började värmebehandla. Jag kan inte svära på att det är löven som är boven, men jag tycker ändå att det känns bättre att göra det. Men jag har bara en sån där blå ikea bag om året. Har man stora djur, stora terrarium och kraftiga växter som Jonas så har jag all förståelse för att det kan kännas som onödigt jobb.

Mvh
Magnus 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild