Leopardgecko

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

12
8
Trollet_89:
Första bilden är hanen andra honan

12
8
Trollet_89:

12
8
Trollet_89:

12
8
Trollet_89:
Så här såg dom ut när hon tog över dom var även dom bilderna hon skickade till mig först...fick en chock när jag såg dom på riktigt men tänkte att jag var tvungen att ta dom så dom inte skulle bli utsläppt i skogen....

12
8
Trollet_89:
Honan är mycket piggare nu med rätt värme och så. Äter bra och har bajsat. Är inte så orolig för henne längre. 

Hanen vill fortfarande inte äta men har sett att han ligger i vattenskålen och han har druckit lite. Försökte få honom att äta själv men han tittar inte ens på vare sig syrsor eller mjölmaskar (tror dom heter så). Höll en mjölmadk mot hans mungipa då tog han den i munnen men spottade ut den igen???

4380
3320
Tropfrog:
Leopardgeckos lever i mycket torr miljö i naturen. De har sällan eller aldrig tillgång till vattenansamlingar.

Jag är ingen expert på arten, men skulle absolut inte se badande som ett sundhetstecken. Det är totalt onaturligt.

I vilket fall bör du separera djuren så fort som möjligt för att utesluta dominans från honans sida som anledning till problemen.

Kanske hannen ligger i vattnet för att det är enda stället att komma ifrån honan?

Mvh
Magnus 

Medlem i SHF
81
55
Da_wall:

Trollet_89 skrev:
Honan är mycket piggare nu med rätt värme och så. Äter bra och har bajsat. Är inte så orolig för henne längre. 

Hanen vill fortfarande inte äta men har sett att han ligger i vattenskålen och han har druckit lite. Försökte få honom att äta själv men han tittar inte ens på vare sig syrsor eller mjölmaskar (tror dom heter så). Höll en mjölmadk mot hans mungipa då tog han den i munnen men spottade ut den igen???


Oj. Ja dom ser inte ut att må så bra.. 

 

Att honan äter är ett bra tecken. Får hoppas hon återhämtar sig och att det inte är några parasiter som är orsaken till att dom är så smala. 

 

Hanen får du nog börja tvångsmata så att han får i sig lite energi..  Kan ta några försök innan dom sväljer den så det är bara fortsätta testa även om han spottar ut dom. 

 

Sen om han skulle få i sig något ge han bara två stycken åt gången så han inte spyr upp det.  om han börjar äta bättre så kan du öka antalet insekter efter 1 vecka när du ser att han bajsar som han ska.  Dock kan mjölmask vara lite svårsmällt.. Så har du några nyömsade ljusa / vita mjölmaskar  mata med dom isåfall.    Mest för att hans mage kanske inte funkar som den ska just nu.  

 

Så ser jag även att båda har problem med ömset. Rätt viktigt att det tas bort på tårna så dom inte tappar alla tår.  Sen ser det även ut som Hanen kan ha nå fel på vänster öga?  Troligvis öms  eller ögoninfektion.     Kan han öppna det ögat helt eller är det öms i /under ögat ?  varar det och klibbar igen ? 
 

 

För att få bort öms kan man lägga dom i mindre plastlådor på blött papper  och låta dom va där i en timme.  Har du en värmematta du kan ställa under plastburkarna så är det bra.  

 

Sen får man ta en örontops och försiktigt försöka få bort ömset.  Ibland funkar det bättre med en pincett.  Men var väldigt försiktig så du inte skadar dom ..

 


12
8
Trollet_89:
Dom är redan i varsitt terrarie så det är inte honan som är orsak till att han ligger i vattenskålen.

Jag har haft dom i en låda med fuktigt papper men visste inte att man kunde använda tops för att försöka få bort det. Ska försöka med det men känns lite läskigt då dom är så små. 

Han kan öppna båda ögonen helt, inget klibb eller var.

Medlem i GHF
594
376
Jimmy:
Se till att ha en spot på minst 35 grader. Är det inte tillräckligt varmt så är det dumt att börja tvångsmata. Att de äter dåligt kan bero på att de haft för dåligt ljus och för kallt så att ämnesomsättningen stannat av (det som vi kallar dvala).

Såklart viktigt att de kan välja platser med olika temperatur så du inte har 35-40 i hela burken.

Att den tidigare ägarn pratat om att släppa ut dom är otroligt provocerande att höra. De hade sakta plågats till döds.

10
0
mandariiin:
Tycker att du har fått mycket bra tips och råd från andra medlemmar här.

Men jag personligen hade avvaktat lite med tvångsmatning. Låt dom små liven "landa" lite i sina nya terrarium. Leosar kan klara sej ganska länge utan mat (när dom är friska och sunda), och dom åt väl en vecka innan du fick dom?
Har själv en leo som alltid har ätit i perioder. Vissa tillfällen har jag hunnit bli något orolig, sen helt plötsligt en dag så kommer hon på att det är nog bra att äta. Förvisso så är hon tjock och frisk....

Att dom "badar" är inte något dom gör i det vilda, men jag skulle inte känna allt för mycket oro för det just nu. Mina "badar" lite då och då. Och det är inte pga fukt/torka, utan helt enkelt att vattenskålen råkar stå "i vägen", och det är enklare att gå rakt över än att gå runt. Om det däremot händer ofta att ödlan medvetet ställer sej i vattnet så kan det vara något att fundera över. 

Oavsett, jag tror att du kommer orsaka mer stress än nytta om du håller på för mycket just nu. 
Se till att dom har rätt temperatur, fukt, tillgång till mat och håll koll helt enkelt nu i början. 

Tips på lättsmält mat, Grub Pie. Om du bor i Stockholm så kan du få hämta lite hos mej. ???? 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild