Uppfödning - Hjälp till att påverka

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

50/50 är fortfarande under produktion. Det fanns en temporär kategori under köp & sälj, men den användes inte en enda gång.

Antingen är det inte så många som är intresserade, eller så handlar det om att det temporära inte uppfyllde de funktioner som man hade behövt i ett sådant system.
Nu under sommaren är det ju alltid lite extra svårt att motivera sig till att sitta inne flera timmar och koda nya saker, men samtidigt så kommer jag att ha en massa semester och då lär man åtminstone kunna få tid till att göra ett gäng nya grejer till sidan.

Kom gärna med tips på hur du/ni vill att ett 50/50 system bör fungera. Det har enbart varit ett fåtal som pushat för det, så det kan vara bra att få höra från lite fler som är intresserade om hur de skulle använda det så att man inte gör något i onödan.


953
1840
peter54:
Egentligen är detta med 50/50 i avelssammanhang en självklarhet, så för min del finns ingen som helst tvekan om att idén bör vara med kategorin i köp/sälj. Jag sitter ju själv med en thayerihane som det tycks vara stört omöjligt att hitta en hona till eftersom den enda hona som annonserats är svart och jag vill inte ha svarta thayeri.

Om det finns en sådan kategori i köp/sälj behöver reglerna inte vara så krångliga tycker jag. Bara att lägga upp sitt djur och efterfråga en motsvarande av motsatt kön för avel. Om jag vill genomföra en sådan affär, måste jag vara beredd på att viss flexibilitet måste vara införstådd, till exempel om man ska dela en kull ägg eller om den som har honan kläcker alla och sedan delar man utfallet.

Om det skulle vara udda antal ägg eller djur kläckta, får man göra upp om det från start, exempelvis att den som tar på sig kläckningen får uddadjuret, eller att den som har längst transportväg tar uddaägget. Med lite smidighet och kompromissvilja hos deltagarna kommer det att gå fint. Jag har varit med om sådant förr utan krångel.

23
1
Aslundsgeckoz:
Håller med ovan. Om man kan lägga till den kategorin i köp och sälj? Så kommer det nog funka jätte bra tror jag

315
283
panterophis:
Om man lägger till två alternativ i rullisten på köp & sälj så man har köp, sälj och 50/50 med symbolen för hona eller hane

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Den fanns i köp & sälj i ett par månader. Jag fick då mail från folk som undrade vad det var, men inte en enda som la upp en annons. Eftersom ingen använde den, utan att den snarare skapade förvirring så togs den bort.

Jag kan självfallet lägga tillbaka kategorin, men kommer den då användas? Det är rätt mycket under köp & sälj, så man kanske vill förflytta det till en egen sektion under "Uppfödning", med mer specifika funktioner för 50/50.


23
1
Aslundsgeckoz:
Kanske är bättre då som du säger Anders. att lägga den under uppfödning istället då den igentligen har med uppfödning att göra mer än vad det ingår i köp och sälj.

315
283
panterophis:
Det borde inte vara svårare än att de som inte vet vad det är inte använder funktionen
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild