Rädd anhörig

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

127
20
Scorx:

jaa, Jag kommer inte ge mig, det e mitt största intresse och det e just bara djuret som saknas, så jag ska verkligen ge allt för att jag ska få mamma att acceptera detta. Dock e det just en Boa constrictor jag vill ha mest, men även en vitranding gecko. så det blir väl först geckon isf =)

Får verkligen hoppas att hon kan ge mig sig :)


34
1
ziimba:

Satsa på geckon först! haha, kommer vara lättare för dem att acceptera tror jag (då din mamma låter som min mamma lite... och min mamma satta sej REJÄLT på tvären när jag nämnde vad ormen ska äta...)


127
20
Scorx:

Jaa, Det känns säkrast, För jag tror mamma tänker lite att "Desto mindre desto bättre" vilken jag ser lite som tvärt om :P


230
22
Nooon:

Jag brukar berätta för kompisar och andra om min lilla ödla. En del tycker att reptiler är äckliga/farliga/meningslösa... jag vet inte vad.... men jag brukar berätta om hennes personlighet, vad hon gör, hur hon mår, och hur vackra ögon hon har och att hon rör sig som en som utövar tai-chi... såna fina saker...
För de motsträvigaste anti-djurmänniskorna brukar jag argumentera för husdjurshållning som ett sätt att som stadsmänniska ha lite kontakt med levande livet och naturen samt att det är en väldigt lärorik hobby. Man har de intressen man har och man bör utveckla dem. Är det djur så är det djur. Då duger inte modellbyggen eller musiksamlande som ersätting. Är det reptiler så är det inte ett marsvin man behöver ha. 
Ovanstående blir ännu bättre om det finns barn i närheten - möjligheten att bekanta sig med, värna om och respektera djur är något av det finaste ett barn kan få.

Kanske det finns någon föreställning om att reptilen ska vända uppochner på livet/hemmet? Ta reda på allt från storlek på terrariet, var det ska stå, vilka grejer som behövs, kostnader... etc. Det finns inget så effektivt sätt att få föräldrar eller andra medlevande människor att säga nej som att ge intryck av att det är ett ogenomtänkt infall. Kolla allt och visa att du är påläst och har backup i form av erfarna andra reptilägare och redogör för hur allt det praktiska ska lösas.

Hoppas du har hjälp av detta. Lycka till med övertalandet.


127
20
Scorx:

Det där var ett J*vlig bra sett att kolla på det. Det du skrev att har man reptiler som hobby så räcker inte marsvin, det vet jag med erfarenhet.. (Eftersom min mamma är emot reptiler som du säkert läst) Jag skaffa fiskar typ för att jag inte kunde ha en reptil. Ja det e jätte fint o sånt men det e ju inte alls lika spännande.

Kommer faktiskt använda det som argument mina diskution =)


478
592
Rottenroth:

Jag är av uppfattningen att jag bryr mig inte om folk i min närvaro inte tål det jag håller på med generellt sett.

 

Har de problem med acceptans så är det dem själva som bör ta itu med det istället för att jag ska behöva övertala dem.

 

Jag har alltid sagt till dem i min närhet som är rädda att "Visst kom ni hem och titta om ni vill" men ska de komma enbart för att äcklas och hålla på att säga att man är konstig så kan de lika gärna stanna utanför mitt hem.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild