Jungfrugeckos frågor om överpopulation

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

25
2
Zooelly:
Zooelly skrev:


Okej jag får fråga dom! Tack för din hjälp!!!! :)


javan skrev:


För arten och om du har bra växtlighet som erbjuder skugga så tycker jag absolut att en ramp är värt att sattsa på! Andra lösningar som Compact lysrör fungerar ju också, men dom tenderar att ha en väldigt brant kurva när det gäller UVB. Kan blir riktigt höga UVI nivåer nära ljuskällan!
De mätningar jag tagit del av var ett tag sedan för just det röret, vet inte om det har ändrats. Men då landade UVI på 1 vid 5 cm genom Exo Terra liknande nät. 25 cm känns lite väl långt som säkerhetsavstånd genom nät då det är ca 35% förlust också. Men kanske du kan kontakta Cyberzoo och höra deras åsikt?


Hej igen. Nu har jag kontaktat cyberzoo och fått svar ang UVB. Meeeen.. om jag använder en 2,5% UVB hur ska jag då tänka med maten. Vissa CGD innehåller D3 vit som repashy, andra som gecko nutrition verkar inte innehålla D3 vit. Hur ska jag göra med calciumpulver, med eller utan D3?..  Det måste ju kunna bli för mkt D3 om dom får både UVB och tillskott via födan? Kan du hjälpa mig vidare...? 

Medlem i SkHF
403
292
ZDC:
Kör Repashy eller Pangea, de två fungerar bäst för mina geckos. Det blir inte för mycket om de får D3 i foder och UVB. 

25
2
Zooelly:
ZDC skrev:
Kör Repashy eller Pangea, de två fungerar bäst för mina geckos. Det blir inte för mycket om de får D3 i foder och UVB. 


Pangea går inte att hitta någonstans! Vet du var man kan få tag i det? Repashy är också svårt att hitta tycker jag. Bara HC som har på sin sida. 

10
8
Cosmic_Calico:
Gecko Nutrition som finns hos Pangdubia är helt ok enligt mina ögonfransgeckos och jungfrugeckos, deras favoriter är vissa sorter av Pangea men Gecko Nutrition är omtyckt som variation ibland. 

52
2
NillaLG:

Tropfrog skrev:
Jag har inget uv till mina. Pudrar bytesdjur och ger cgd. Båda innehåller vitamin D och ödlorna är fullt kapabla rent fysiskt att tillgodogöra sig det.

Sen är säkert uvb bra för dem, men inte nödvändigt. De solar ju trots allt ibland.

Jag har valt att förlita mig på tillskott istället för UVB efter att jag förstått att för mycket D3 inte heller är bra. Mina djur går tillsammans med pilgiftsgrodor som måste få D via födan, så det går inte utesluta pudring. Dessutom innehåller cgd också vitamin D. 

Jag är ingen expert på vitaminer i ödlor, men har fortfarande friska och fina ödlor efter 4,5 år och tolkar det som att jag gör något rätt :).

Mvh
Magnus 


hoppar in i tråden
Jag har jungfrur, vuxna och ungar. När jag pratat runt med folk som försökt sig på jungfrur blir de häpna över hur pass stora mina vuxna är, ca 1 dm (mitt ögonmått...), och de (zoopersonal) har pratat om att jungfrur försvagas efter några generationer (typ 4 generationen), för deras blev aldrig mer än ca 6 cm. Jag fattar ingenting.
   Några hannar finns väl inte, men korsas det in hannar från andra närbesläktade arter ibland för att hålla liv i beståndet? (Hade pinnar där jag helt tydligt såg att beståndet försvagades på ett par generationer)
   Rädd för explosion har jag plockat bort ägg, men ska sluta efter info här, tror den största ätit ungar, för jag borde haft fler än två ungar. (De ska få flytta till större så fler ungar klarar sig : ).
mvh
pernilla



   


5099
3873
Tropfrog:
Jag vet inget om dessa teorier. Har aldrig hört dem innan. Om de korsar sig med närbesläktade arter så är avkomman inte längre jungfrugeckos. Det förekommer faktiskt hannar av jungfrugeckos. Det är mycket ovanligt i naturen och jag har aldrig sett några verifierade hannar inom hobbyn.

Det låter orimligt i mina öron att de inte skulle försvagas genetiskt efter ett par generationer. Hobbyn importerar inga viltfångade djur och hat inte gjort det på länge. De flesta inom hobbyn är 100 tals generationer ifrån viltfångat och det finns både friska och mindre friska individer.

Jag tror tillväxthastighet och slutgiltig storlek främst beror på mattillgång. Då tänker jag levande byten, inte cgd.

Mvh
Magnus 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild