Skickar djur

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

19
3
Ida1985:

Är ny på dehära med reptiler.. har kollat runt lite på internet men helt allvarligt kan man skickat spindlar, skorpioner m.m med posten eller vad? Dör dom inte då ? ????. 

eller hur kan man skickar djur? Nyfiken bara 


270
335
Jubari:
Dem som skickar djur (Är få djur man skickar i Sverige) och är oftast insekter, spindeldjur m.m. som du nämner. Gäller att paketera rätt och de flesta undviker att skicka exempelvis vintertid när det är alldeles för kallt. 

19
3
Ida1985:
Men behöver dom inte luft osv.. som sagt är ny på detta ????

3730
2894
Tropfrog:
Tillräckligt med luft och värme måste man förstås tillse.

Mvh
Magnus 

2934
1448
EmanuelKarl:
Det finns definitivt bra och säkra sätt att skicka leddjur. De använder inte mycket luft alls, det är knappast som att en sling på 1 centimeter kommer behöva särskilt mycket på några dagar. Generellt sätt så skickar man i en liten burk, inte mycket större än själva spindeln/skorpionen, och täcker burkens väggar i ett lager småfuktigt hushållspapper för att skydda djuret från att slå i väggarna. Det är bäst om det är relativt trångt, inte stort och ppet, eftersom djuret får mindre plats att studsa runt på. Denna burken läggs i en kartong med mycket isolering (kan vara allt ifrån tiningspapper till friglitlåda, beroende på vädret) samt under vinterhalvåret ibland ett heatpack. Det är en väldigt säker metod att skicka kryp om man vet vad man gör, vilket de flesta (men tyvärr inte alla) gör. Kolla t.ex på The Dark Dens unboxing-videor på youtube så ser du ungefär hur de brukar packas.

Många kan tycka att det känns läskigt att beställa över postorder, vilket jag kan förstå, men jag hade alla gånger föredragit det från att bara köpa från lokala djuraffären, där de sannolikt kommer från grossister via många mellanhänder för att ta sig dit och sällan har det helt optimalt under varken den tiden eller på plats i affären. Det finns vissa seriösa djuraffärer med terrarieinriktning men de är få.

Reptiler finns det vissa i t.ex USA som skickar, men då är det inte med vanlig postorder, utan med särskilda företag som erbjuder en tjänsten att skicka levande djur och då levererar dagen därpå samt hanterar paketen försiktigare. Så i Sverige är det bara ryggradslösa djur, som klarar vanlig postorder, som är aktuella att skicka
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild