Vill ha en sur orm - tips? ;)

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

32
4
Bambikill:

Haha, men som rubriken säger - jag vill ha en sur ormart men vet inte riktigt vad det skulle vara för någon.

Okej, så här är det. Jag sysslade med Majsmorpher för ett antal år sedan - älskar dem och tycker att det är synd att de är så underskattade - grymt trevliga ormar, och framför allt älskade jag färgerna och genetikgrejen med färgavel, då det är något jag sysslar med i min ANDRA hobby, som jag kommer till.

Jag började nämligen föda upp Sphynxkatter i samma veva, och det gick inget vidare :S Maken till smarta inbrottstjuvar får man leta efter, och min första avelshona (katt alltså) slaktade min 2meters Snowhona när jag städade terrariet och hon låg runt min hals... :S Korkat nog av mig hade det inte fallit mig in att katten skulle ge sig på en så pass stor orm, och speciellt inte när jag hade den PÅ mig. Men jo. Ormen dog och efter att katterna brutit sig in i racken med babyormar och ätit upp ett par, samt mördat större delen av foderdjuren efter att sambon glömt att stänga dörren till rummet där de bodde, lade jag ner allting.

Jag har saknat reptiler något enormt, men kommit fram till att jag får hålla mig till djur som inte kräver så mycket hantering, för att inte riskera en massa liknande incidenter. Och ormar är inte trevliga om man inte hanterar dem... och att avskärma terrariedjur i ett annat rum vill jag inte göra, då jag vill kunna se på dem och njuta av dem :)

SÅ - då slog det mig att jag kan ju faktiskt skaffa någon typ av orm som ändå inte går att tämja till någon vidare nivå. Så länge den inte är helt rabiat behöver den inte vara handtam över huvud taget då jag är van vid giftorm (vill dock inte ha gift) och inte behöver ha en handtam orm. Och behöver den inte vara tam så behöver jag inte begränsa mig till traditionella sällskapsormar utan kan ta ut svängarna lite med något lite mer spännande.

Dock kommer jag inte riktigt på vad jag skulle vilja ha och har ingen fantastisk koll på vad som skulle kunna passa in i min tankebild om vad jag är ute efter.

En hyfsat liten orm, gärna färgstark, inte FÖR taggad, gärna något lite annorlunda eller speciellt på något sätt. Men inget som kostar några fantasisummor för jag är redan tillräckligt pank med alla fyrbenta :P

 

Några tips på vad jag kunde kolla lite på? :)


366
155
Linus:

Ett tips kan ju vara Corallus hortulanus. De kostar absolut inga fantasisummor, de blir inte särskilt mycket större än en stor majsorm, de är helt klart oftare än många andra ormar att betrakta som "griniga" och så är de ju fantastiskt vackra!


Medlem i DHF
1081
772
Westman:

hortar är inte så sura

www.youtube.com/watch?v=HmK2KoxDetc


32
4
Bambikill:

Hehe, ja där prickade du in en av de vackraste ormarna, i mitt tycke :)
Aldrig sett en på riktigt, dock är den lite väl stor på vissa bilder (i grovlek) - aka - den kan äta en kattunge OM den skulle rymma :S Dyr middag... :S Speciellt med tanke på deras attackmentalitet (som jag förstått det är de väldigt på). Visst kan ju en Majs bli rätt grov, men har svårt att tro att de skulle få ner, eller ens attackera, en kattunge. Inte för att jag brukar glömma att låsa terrarier, men OM... Nu brukar jag inte ha kattungar ute innan de är lite äldre, och då är det ju en rejäl munsbit för en orm, den får väl vara minst i Bcc-storlek för att klämma en enkiloskatt.

Inga rovdjur som är större än katterna får komma in i huset iallafall :P
Även pga platsbrist - jag föredrar att ha många små terrarier med mindre djur än att försöka trycka in en jättelåda i mitt överbelamrade hem.

Rubriken blev lite skum, och det var lite ogenomtänkt skrivet, EGENTLIGEN vill jag väl inte ha ett monster. En trevlig orm är alltid mest skoj, bara att om jag ändå inte kan hantera den så mycket som jag vill, kan jag lika gärna på utseende och vad som verkar spännande, snarare än att gå på hanterbarhet :)

Har du själv/har haft en? De låter rätt ilskna av sig - aldrig sett en irl, bara på bilder.

Storleken känns lite tveksam ändå om det är en såpass skarp orm.

 


Medlem i DHF
1081
772
Westman:

hur ska den komma åt en katt??


32
4
Bambikill:

Westman: Nej den där var onekligen inte speciellt vass :D Är du van vid arten? Hur upplever du temperamentet - vill ha en juvenil vad det än blir för orm - då har man ju dessutom lite påverkan men funderar på om man får ett monster på halsen om man inte hanterar den tillräckligt...


32
4
Bambikill:

Westman igen: Jag litar inte ens på mig själv tillräckligt mycket för att svära på att det aldrig kan hända att den rymmer... har aldrig glömt att låsa ett terrarium hittills, men jag hispar ändå över OM jag skulle göra det, eller något annat freaky händer... Lite kontrollfreak :P


Medlem i DHF
1081
772
Westman:

Trevlig art.

sen hanteringen av dom kan jag inte förklara.  har hanterat flera hortar, inte bara mina utan att bli biten. någon juvenil har väl gett än lite kärlek men de kan man ju få från vilken art som helst

så man lär sig hur dom funkar .

 


32
4
Bambikill:

Hmm. Det lät ju lite lovande. Hur fort växer de? Standard pace? Vad ligger priset på ungefär? Är det svårt att få tag i lite roliga färger?


Medlem i DHF
1081
772
Westman:

750-1000:-  finns inte en hort som e lik den andra.

har troligen ungar på G

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild