Terrariebygge a la kaninbur

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

456
200
isdrake:

Visst kan bottensubstrat vara knepigt att få till och som du säger är vanlig sand aldeles för lös. Men din lösning ger ju inte möjlighet för ödlan att gräva ner sig och det känns som det blir problematiskt att bygga upp ett mikroklimat. 

Har du testat att blanda sand och jord? Hålls det fuktigt så blir det i alla fall så pass kompakt att ödlor kan gräva tunnlar i det utan att det rasar ihop. Annars kan man väl blanda att ha sand/jord på halva ytan och så tomt på andra halvan. 


456
200
isdrake:

Sen finns det väl speciell lera att köpa till terrarium som man blandar med vatten och när det torkat är det väldigt kompakt sand. Inget jag har testat själv dock. 


276
118
Maqea:

Jag citerar mig själv =)

Snakemaster:
"Det saknas en hel del andra grejor också men jag vill inte ta in det i terrariet förrän lamporna är på plats. Saker som ska in är en grävlåda och vattenbadet (som är i uteburen nu när det är så varmt och han är ute mycket). Utrymmet behöver också utnyttjas bättre för det är mycket luft just nu. Grenar och några hyllor på väggarna som han kan klättra på är på väg åsså mer växter."

Isdrake:
"Vi provade med att ha i ogösslad torv i sanden för att det skulle bli hårdare att gå på men det gick inte för allergikerna i familjen."
Jag tror det blir samma reaktion med jord för allergikerna i familjen men jag uppskattar rådet. Jag ska hålla utkik efter den speciella leran och kolla om det kanske fungerar.

 


1159
624
Temla:

Har läst om den där leran, finns massor med varningar om den. När man mistar terrariet (eller det behövs bara att man spiller lite vatten) så blöts den upp och blir lös.  Skulle ödlan få i sig av det uppblötta så stelnar det som cement i magen. Jag var mycket nyfiken på det materialet när jag först läste om det men efter alla varningar så avstår jag från att prova. 

Om man har matta i terrariet och om ödlan vill gräva så ställer man in en grävlåda. Det är inte alla som har behov av att gräva dock. Jag har tre skäggisar som aldrig visat intresse för det. Men det märker man ju om dom börjar krafsa, då får man tillgodose det behovet. Viktigast är det för honor när det är dags att lägga ägg. 


48
13
nasicus:

cocosfibermatta (?) borde väl fungera utmärkt som bottensubstrat?


276
118
Maqea:

Tack Temla. Det visste jag inte.

Narsicus. Det var en ide att undersöka men jag tror ju att de är värre för små klor att fastna i än en handduk eller så är de sådär stickiga och fäller och jag vill inte att Ville ska svälja sånna hårda strån.

 


456
200
isdrake:

Jag står fortfarande tvivlande inför att plastmatta och handdukar skulle vara det bästa underlaget. ;P


Kokosmatta använder jag som klättervägg i en burk utan problem till en ödla med sjukt vassa klor. Tar jag samma ödla i en handduk så fastnar den direkt och måste lirkas loss.

Jag tycker inte folk ska vara så rädda för naturliga material. Samma sak med skräcken för förstoppning, det verkar vara extemt ovanligt? I alla fall bland folk som vet vad som sysslar med. Så det känns inte som något man ska gå och nojja sig över. ^^ 


29
7
Patrulk:

Vill bara varna för att många färger och spackel som är avsedda för våta utrymmen är antifungicid behandlade och därmed giftiga.


Medlem i DHF
875
307
tenebrosa:

Hakar på Patrulks inlägg samma gäller silikon, Våtrummssilikon inehåller antimögelmedel som inte är bra förnågon att vara i närheten av en längre tid


276
118
Maqea:

Handduken är borta Isdrake och jag har ögonen öppna för att hitta en bra kokosfibermatta att täcka golvet med. =D

Jag kollade färgen och den är OK. Spacklet var det antifungicid i så nu blir jag orolig. Det var inte mycket jag spacklade ioförsig men ändå (se bild 3). Vad tor ni? Bör jag göra om och göra rätt?

 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild