Om sin ödla inte äter/mat vägrar?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

66
1
Felix:

Tjenare. Tänkte bara skriva lite kort om hur man kan få sin ödla att börja äta om den mat vägrar. Du kan ha en liten "burk" eller en låda med måtten 30x30 ellr större. du tar din ödla och läger den i burken tsm med 1 - 3 syrsor och låter ödlan vara med dom i 1 - 3 dagar. ödlan har bara ett val. och till slut väljer den att äta, Det var det jag gjorde och den åt till slut. Hoppas jag hjälper/hjälpte någon :))

 

MvH Felix


273
3
117:

Tack för tipset ! =)

Mvh Dragon


60
5
Xardas:

Om jag skall vara helt ärlig så tycker jag att det låter rent ut sagt idiotiskt & det skapar bara en massa onödig stress för djuret.

Om ödlan inte äter så bör man plocka ut maten ur terrariet och försöka igen efter någon dag.

 


66
1
Felix:

Okej. men det är så man får göra om dom inte äter. tipset fick jag utav en som uppföder ödlor. Det funkade för mig iaf. och du har din egen åsikt ...


264
125
Bildpunkt:

Kanske kan vara värt ett försök om man har en ödla som matvägrat en längre period då det är risk för djurets hälsa. Men jag håller med Xardas om att det kan ge onödig stress.

Och jag tror det kan vara svårare att tvångsmata en ödla än tex en orm. (Har aldrig haft ödlor så har ingen egen erfarenhet av det)

 

Sen är det värt att tänka på att de flesta djuren inte matvägrar utan orsak, det brukar oftast finnas en bakomliggande anledning till varför djuret inte äter. Som man i första hand bör försöka åtgärda.


60
5
Xardas:

Har man bara haft ödlan i sin ägo i drygt 2 veckor behöver man inte ta till sådana metoder. det är min åsikt.

Självklart kan man göra det om den börjar bli smal och det syns på den att den inte mår bra, annars är det bara att se till att den har tillgång till vatten så brukar det lösa sig.

Matvägrande leopardgeckos är inget ovanligt fenomen tyvärr. Men som sagt, de brukar alltid komma igång igen efter ett tag. 

 


223
6
Susanne:

Syrsor bits väl? Det är ju anledningen till att man alltid ska ta ut levande mat från terrariet som inte ödlan äter upp. Stackarn. Jag skulle inte göra på detta vis. 


83
6
Pytonjocke:

så vitt jag har hört o läst så kan inte syrsor skada dina ödlor ,, har alltid lämnat levande över natten och det har inte hänt mer en att dom har ätit upp dom :)


66
1
Felix:

Precis.. Helt rätt. dom tror så mkt ;) :D


83
6
Pytonjocke:

problemet är att det finns många myter om reptiler så som att syrsor kan skada ödlor eller att ormar inte bajsar osv osv... men förhoppnings vis så försvinner sånt också :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild