Tips om ny orm

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

218
47
asus:

Hej har länge varit intresserad av reptiler men främst de slingrande sakerna hehe. Nu har jag blivit sugen på att skaffa mig en till.

är främst intresserad av lite större ormar som TP osv

men är fortfarande lite skeptisk där.. Så har ni nåt tips på stora ormar som blir typ 3~4 meter så skriv.:)

 

 


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Hej. Måste börja med den självklara frågan först eftersom det är en jätte du är ute efter :) Vad har du för orm nu och hur mycket erfarenhet tycker du själv att du har av ormar? Är du redan nu skeptisk kan det vara väldigt klokt att vänta med någon av dom största arterna i pytonfamiljen, där ska du vara redo från början och klar med vad du åtar dig många många år framöver :)

Kan tipsa om en tråd här på terrariedjur som jag med flera har tipsat om större arter och även givit smarta tips & råd, den heter: Tigerpyton (läs den)

Hoppas det är en början på ditt letande.


218
47
asus:

haha det är inte storleken som gör mej skeptisk, har haft stora ormar förr eller aa en BCC hona på dryga 3.5 går ju inte riktigt att mäta exakta mått hehe och grinig som fan vart den hehe dock vart de några år sen dess.

erfarenhet finns av stora ormar dock inte just TP.. det som gör mig lite skeptisk e just att väldigt många säger att de har mycket starkare matrespons än de flesta ormar ?  dock spelar det igentligen ingen roll med tanke på att de ska vara i terrariet och inte utanför hehe

ska leta upp den tråden tack för tips :)


218
47
asus:

och just nu för tillfället har jag bara en boa hane^^


229
124
CJBReptiles:

Vilka stora arter har du haft tidigare?


218
47
asus:

en BCC hona som jag skrev Boa då alltså :)


229
124
CJBReptiles:

Okej. Jag uppfattade det som att du haft fler. Tigerpyton är ju oftast lugna, men tänk dig den dagen du har en arg tp på 3+ meter som går in för att döda. Tro mig, har du en sån ringlad runt kroppen så är det kört. Och man ska inte hantera stora ormar själv.


218
47
asus:

jo exakt.. har ju erfarenhet men inte så värst mkt drf jag tänk köpa en juvenil så man lär "känna" ormen i takt med att den växer och vet hur den är i humör osv haha.


218
47
asus:

har kollat på lite mindre arter med ser inget direkt intresse i dem direkt och att gå o köpa en orm som man inte har nåt intresse av e ju bara fel för då går det ut över att ormen blir misskött osv


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Jag är absolut av den uppfattningen att man ska skaffa arter som intresserar en annars tröttnar man snabbt och det gynnar ingen i slutändan, man ska vara påläst och beredd på vad man nu väljer att hålla i sitt terrarium. Nångång är ju den första för alla på något vis om du förstår mig :) 

Ett tips är ju kanske att träffa någon med stora pytonormar i ditt område, det är en väldig skillnad i hur en boa tar en kanin om man jämför med en tigerpyton eller liknande i samma stoleksklass, matresponsen kan vara densamma men kraften något annat.

Ska även sägas att det är väldigt ovanligt med incidenter/olyckor med större pytonormar inblandade, det ligger i allas vårat intresse att det ska förbli så ;)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild