Lagt ägg i vattnet! Hjälp

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

13
0
Flexibell:
Vaknade imorse av att det var ett ägg i vattnet. Har 2st reeves sköldpaddor. Ägget hade legat i vattnet i minst 2 timmar är det dött osv? Eller vad ska jag göra? Helt ny på den fronten har hört att äggen dör om de blir i vatten 

Medlem i SkHF
403
292
ZDC:

Lägg i kläckaren och se hur det utvecklas, det är enda tipset jag kan ge. 

 

Är det dåligt kommer du märka det


69
21
Justivan:
Incubate til there’s no debate!

13
7
rrroadkill:
Hur har ägget hamnat i vattnet, hur ser landdelen ut? Har du en djup, grävbar landdel där hon kan lägga sina ägg? Annars måste du fixa det omedelbart innan honan dör av värpnöd. Honor kommer lägga ägg, oavsett om de bor med hane eller ej. De måste ha en ordentlig, grävbar landdel. Om ägget lever eller ej är minsta problemet, såvida det inte på något vis hamnat i vattnet av en olyckshändelse, då är det som sagt olyckligt. Du kan testa med inkubator, men som sagt, honan är prio ett. Om du har en grävbar landdel och hon inte vill lägga äggen där kanske du behöver se över hur den är utformad.

4
10
cndjur:
Om landdelen är dålig eller för liten så godtas den inte tyvärr då läggs äggen ofta i vattendelen som alternativ. Tyvärr egen erfarenhet av detta sen förr vid flera tillfällen. En rejäl landdel med rötter torv sten grus, varierar hos olika arter givetvis. Therese.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild