Import kinafarm?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

1
0
Shirine:
Hej

Vet nån om det går att importera från kinafarmer till sverige på något vis? By the book såklart om det äns går?

1
9
Dobben:
Förhoppningsvis och troligtvis inte. 
Dessa farmer är en täckmantel för WC djur vilket inte är lagligt i Sverige, i andra europeiska länder kan det se annorlunda ut. 
Finns ingen som helst anledning att ha med dessa aktörer att göra. Det sker illegal handel med djur som bla används för att tillfredsställanda (tror dem) sexuella behov. Körtlar från utrotningshotade sköldpaddor ses som potenshöjare. 
Icke att förglömma att dessa vidskepelser och märkliga traditioner från fjärran land där det ska ätas murmeldjur och annat satt oss (hela världen för den delen) i en pandemi.

Medlem i SkHF
974
1090
NellyNiklas:

Shirine skrev:
Hej

Vet nån om det går att importera från kinafarmer till sverige på något vis? By the book såklart om det äns går?


Vad önskar du ha importerat? Finns troligtvis att få tag på efter alla konstens regler här i Europa, ännu mer "by the book" än från Kina. 

Men högst personliga uppfattning är att det inte finns någon som helst anledning att importera djur utanför Europas gränser. Visst sker det en väldans massa fuffens inom EU's gränser, men samtidigt finns det större möjligheter att faktisk få lagliga och riktiga papper på CB eller CBB djur. 

Det sista landet man vill handla djur ifrån bör ju vara Kina.


273
185
peter68:
Att farmar "tvättar" vildfångade djur tycks vara ett universellt problem. Även om vi ignorerar det, så har farmade djur samma problem som vf djur. Parasiter. Jag har ingen statistik på detta, men risken att det importerade djuret inte lever mer än 1-2 år i fångenskap är ganska stor. Det finns givetvis ingen komplett statistik, eftersom importörerna och handlarna inte för någon.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild