Bilder och prat om grön trädpyton.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 83

733
295
markusbabs:

Jag ska beställa paneler fron tropic shop nu nån dag till mina burkar, Beställde termostat igår. Men jag vet inte hur jag ska instalera dom, Ska jag skära en skåra på överdelen i bakstycket och dra kabeln innan jag sätter fasst bakstycket på terrariet?? Hur har du gjort?


104
11
_kim_:

Jag behöver med köpa ett par värmepaneler. tänkte köpa från samma ställe som dig markusbabs, men jag tycker deras är så stora. 50w 31x41cm och 70w 41x51. Habistst på 75w är dock bara 30x21 så jag funderar på att beställa från www.reptiles.swelluk.com/ någon som har erfarenhet av dom ?

Hoppas det är okej med lite tekniksnack. Det ska ju trots allt förhoppningsvis gå en GTP i en av de nya burkarna =)

 

//Kim


157
375
curtus:

Markus:

Ditt sätt som du beskriver funkar ju. Jag själv monterar ihop burkarna som vanligt, och sen borrar jag ett stort hål (precis så stort så jag kan dra igenom kontakten på kabeln) så långt upp mot taket som det går och sen monterar jag panelen så att den täcker hålet. Körde med en liten plyfabit på utsidan ett tag men jag tycker det var onödigt.

På det här sättet kan jag byta till en ny panel om det skulle behövas utan att montera isär terrariet för att få dit den nya.

 

Klart vi ska ha lite tekniksnack=)


733
295
markusbabs:

Jag hade tänkt köpa deras 70 watt, 41*51 cm :)  Dom är ju ändå termostatstyrda så jag har nog hellre en för stor en för liten. ......Host, det lät fel!

 

Jaa det va ju rätt smart, Men borde inte hålet bli mer osyligt om man sätter det i taket?  Jag tänkte göra nått likanande, men att man kanske har en dosa eller så över hålet.   Dela gärna en bild på din lösning :)


104
11
_kim_:

Jag brukar borra ett litet hål så bara själva sladden går igenom. Sedan klipper jag bort kontakten och drar igenom. Och sen givetvis sätter på en ny kontakt i änden ;) Tätar hålet med silicon eller smältlim.

 

//Kim


733
295
markusbabs:

_kim_ ; Jag har faktist tänkt på det också, Det tråkiga skulle ju vara om panelerna går sönder senare, då gäller ju inte garantin :(


733
295
markusbabs:

Okej, Vill först be om ursäkt för min otroligt dåligt beskrivna Paint bild. Det gula är hålet och det röda är kabeln, det grå är panelen.                                                                                                Men borde man kanske inte kunna göra ett hål tillräckligt stort i taket så att kontakten går genom, och sedan täcka över hålet med panelen så pass mycket att bara kabeln går igenom?  Och kanske en klick silicon?  Kanske var det såhär du menade?

 

 


157
375
curtus:

Jag menade som den andra paintbilden, det funkar kanon för mig och tycker det är smidigt. Anledningen till att jag inte har nått hål i taket är därför att jag staplar mina burkar direkt ovanpå varandra utan någon luftspalt imellan. Då får man även nytta av lite smygvärme från terrarierna nedanför.

 

Hade


157
375
curtus:

Jag kör på 70w jag med. Kanonnöjd!


733
295
markusbabs:

Du och jag verkar tänka i samma banor :)   Tror dock att jag kommer att ha en luftspalt mellan då jag kör på en termostat till två burkar, så slipper jag att det övre terrariet blir varmare än det nedre :) 

Har värmepanelen nån grads lutning eller är det 90 graders vinklar?  så att djuret inte kan komma åt hålet och fastna eller rymma? 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 83
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild