Bilder och prat om grön trädpyton.

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 83

39
10
R3P71LN03RD:

Snygga bilder (och motiv såklart)! :P Efter några års erfarenhet av nollbenta djur skulle det vara kul med en såndär. Men men, en sak i taget. ;)


Medlem i SHF
3992
5009
Jonas_:

Vad bör man ha för mått på terrariet till en vuxen trädpyton? Är det skillnad på måtten på terrarierna mellan könen?


733
294
markusbabs:

Jag håller på att bygga två st 100*60*60 åt två hanar och jag kommer troligtvis att använda mig utav dom så länge jag har ormarna. Jag har själv inga honor men skulle nog ha 100*60*60 - 120*60*60 då   :)  


142
5
JulefridHosOnkel:

Ska passa på att ställa en fråga. Jag har just nu 2 utskurna exo-terra frigolit (eller vad det nu är för material) bakgrunder på varje sida av burken till min M. viridis, och sen har jag gjort hål i dom och hängt kapade galgstänger emellan. Grejen är att på baksidan utan dessa bakgrunder finns det ju smala utrymmen, så det blir ett litet avstånd på någon cm eller så mellan glasväggen och baksidan av bakgrunden. Ormen hänger ofta på översidan av bakgrundsbiten, då det även finns ett litet utrymme där till att göra det. Så nu var fallet att innan den ömsade inatt, hade den hängt där i lugn och skitit ner i utrymmet mellan bakgrunden och glasväggen, så nu sanerade jag hela burken (tog tillfället i akt och passade på), MEN, den skiter ju iallafall någon gång varannan vecka, så det skulle vara rätt opraktiskt och säkert mycket stressigt för ormen att plocka ut den så ofta... så jag undra, hur har ni löst detta? Vad har ni för något på varje sida av terrariet? Finns det bakgrunder att köpa på nätet för sådana syften? Tänkte bara göra ett litet hål in varje sida igen så att man kan hänga grenar tvärs över stadigt. Det är en 30x30x30 burk jag har tills ormen har vuxit på sig lite. Annars kanske ni har några andra förslag på hur man kan göra så att man slipper ta ut ormen och plocka ner allt i minsta detalj för att det finns utrymme för den att skita på dom krångligaste ställena x) Säg till om förklaringen var otydlig så ska jag försöka vidareutvecka det på något annat vis.


104
11
_kim_:

Kan du inte helt enkelt lägga silicon i glipan kanske ?

 

//Kim


157
375
curtus:

Här är en bild på kvällens snickeri. Kommer husera bland annat chondros.


733
294
markusbabs:

Woow, Riktigt snygga burkar curtus, Jag gillar ventilationens placering :)  Vad är det för material? Hur ska du värma dom? 

 

Spiggen.  I mina exoterra burkar har jag ingenting på sidorna, Bara bakrund i dom, Jag har byggt ställningar i mina burkar så jag inte behöver limma på glas eller nått.  Jag tar aldrig ut mina ormar vid städning :P Dålig bild, Men man ser hur jag gjort med grenarna, virrat fast dom med snören bara ,Ser likadant ut på andra sidan.  I en av dom större burkarna har jag satt fasst grenerna med spik så att dom är avtagbara.   I träburkarna jag håller på att bygga ska jag ha krokar i väggen och på grenarna så att man kan kroka fasst dom bara  :)

 


104
11
_kim_:

Kommer snart inte kunna låta bli att köpa en GTP alltså. Hur många röda småttingar har du att sälja curtus ? bilder på föräldradjuren ?

 

//Kim

 


733
294
markusbabs:

Gå och köp en genast _kim_   :) 


157
375
curtus:

Dom är byggda i formplyfa och jag kör med tropic-shops värmepaneler.

Ja jag har provat lite olika ventilationer och jag upplever inte så stor skillnad gällande placeringen faktiskt. Inte så att jag märkbart upptäcker bättre eller sämre luftkvalitet beroende på ventilernas placering. 

Tycker det funkar bra med mitten bak, tror det blir cirkulation ändå då det kommer in luft från hålen där sladdarna är dragna samt vid skjutglasen.

 

Haha, dom är svåra att motstå. Har 2st röda kvar. Tyvärr inga bilder på föräldrarna (dessa är inte odlade av mig), men föräldrarna är ganska klassiska Cyclop och Manokwari.

 

Hade

Logga in för att posta i forumet
Sida av 83
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild