Tips på Trädgrodor!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

161
14
MmBruh:
EmanuelKarl skrev:
Just Lucihormetica subcincta är dock en bra renhållare, precis som gråsuggor, hoppstjärtar och kenyanska kackerlackor. Dessutom är dessa ett ganska stort byte som är lagom som snack till grodorna ifall grodorna skulle få tag på dem. Och sålänge du inte har på tok för torrt kommer grodan troligen aldrig gå ned på marken så att de inte träffas någonsin. Det skulle du absolut kunna ha, men räkna inte med att se dem typ någonsin och det finns risk att grodorna äter dem.


Det finns många renhållare som fungerar.
Hoppstjärtar är enligt mig ett självklart måste.

Gällande gråsuggor har du en del valmöjligheter. De vanliga vita (Trichorhina tomentosa) fungerar, men enligt min erfarenhet är panamagråsuggor (en gråsugga av helt okänd art som nu är vanlig åtminstone inom svenska dendrobatidsällskapet, jag köpte ett gäng på senaste groddagen och ångrar inget. Kolla med någon medlem där t.ex mig, Tropfrog eller någon som bor närmare dig som har till salu) mycket mer effektiva. Jag upplever att kubanska kackerlackor inte gör ett lika bra städjobb tyvärr.

Kenyanska kackerlackor finns också, jag köpte några för ett tag sedan och ser dem då och då i mitt stora terrarium. Hur mycket de hjälper är inget jag vet om men alltid kul med lite variation. Det finns också andra kackerlackor t.ex Lucihormetica subcincta.

Det var bara några exempel.


Tänk på att vissa trädgrodor låter ganska högt. Jag lyssnar gärna på pilgiftsgrodors vackra dagtida sång, men att lyssna på vad som låter som en deprimerad fiskmås som blir trampad på hela natten blir nog irriterande fort. Jag skulle enbart köpa honor
www.youtube.com/watch?v=Z50qGsm_Pvk

Hahahah ja jag vet att de låter högt men jag ärr rätt van då mina fåglar skriker rätt högt kl 4 på morgonen! Förresten behöver man mata kackerlackorna med något speciellt, såaom grönsaker och så?

Mvh Anton

161
14
MmBruh:
Kan man blanda olika gråsuggearter i terrariumet?
Finns det någon som skickar panamagråsuggor pch kenyansla kackerlackor?

Mvh Anton

161
14
MmBruh:
Förresten hade man kunnat ha bumblebee millipedes som clean up crew! Skulle det vara farligt ifall grodorna skukle äta en milliped, tänker mest på milipedernas sekret!

Mvh Anton

161
14
MmBruh:
Hade man kunnat ha millipeder som clen up crew i terrariet hos mjölkgrodorna? Tänker mest på ifall grodan skulle käka en!

Mvh Anton

2670
2000
Tropfrog:
Blanda gråsuggor brukar i slutändan innebära att en art har bättre tillväxt och den andra sinar. Om man har kulturer bredvid så kan man stötta den svagare arten.

Millipeder som clean up crew. Jag har läst många diskussioner om det. Men aldrig hittat någon som testat. Teoretiskt borde det gå om man inte har djur som äter dem. Men det är en chansning.

Mvh
Magnus 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild