Nytt hem till djungelrutpyton

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

13
0
spaderdan:

Tjenare alla!

 

Har nu snart haft min djungelrutpyton i ett år så har knallat och börjst med ett nytt hem till honom, men är det första jag gör så alla tips är intressanta!

 

Har byggt i osb-skivor och måtten blev 100x60x115 (B,D,H) höjden kommer att bli högre sedan när jag bygger in alla lampor och kopplingarna. Sedan kommer hela bakgrunden att vara i frigolit, samt även vattenfallet.  Bakgrunden penslar jag på med fix (som används när man fäster kakel eller klinker) som gav en ganska bra stengrå grundfärg. Sedan tänkte jag måla på den med andra färger för att få fram lite mer detaljer, så jag undrar lite vad för färg kan man använda? 

Men nu får det bli lite bilder på allt som har gjorts på det :) 


Medlem i SHF
4003
5038
Jonas_:

Jag tycker det ser bra ut, ska bli roligt att se slutresultatet. Nåt du måste tänka på är att göra terrariet fukttåligt på något vis då djungelrutpyton kräver en del luftfuktighet som du säkert redan vet :) osb-skivor suger gärna åt sig fukt efter en tid & faller såsmåningom sönder om det är obehandlat. Sen ser det ut som det inte kan cirkulera någon luft under terrariet? Om det är så kommer du få problem med fuktskador på golvet (självupplevt :) ). Det är bara några tips som du kanske redan tänkt på men skadar aldrig att fundera en extra gång ;)

Lycka till med bygget!


13
0
spaderdan:

Jo det gör jag med ! jo har införskaffat båtlack som jag ska börja pensla på med. Men ventilation  i golvet har jag inte tänkt på :S vad skulle man hitta på för lösning till de ? bara borra massa mindre hål för golvet är ju upphöjt inne i terrariet så det är ett mellanrum under skivan så då borde man ju få ett flöde med luft där under? 

 


733
295
markusbabs:

Tänk på att bergsväggarna tar upp rätt så stor volym från 100*60 i botten ytan, ser mer ut som 80*50 nästan med bakrunden?    Så du får nog uppgradera dig snart igen tror jag  :)  Men annars så ser det skit snyggt ut tycker jag  :)


366
155
Linus:

Det ser ut att bli ett skitsnyggt bygge, verkligen! Men precis som Markusbabs påpekar så kommer du tyvärr behöva uppgradera storleken på terrariet ganska snart igen. De växer ganska snabbt på längden de små rackarna :)


13
0
spaderdan:

Tackar ! :D  jo som ni säger har jag fått den tanken oxå när jag börja stoppa in bakgrunden att det inte riktigt  blir så stort... Men då vet man tills nästa bygge att inte vara snål med storleken  :P men som jag skrev tidigare är det nån som vet vad för färg man kan ha när man ska måla på nå detaljer ? 

 


Medlem i DHF
1082
774
Westman:

va ju inte mycket att klättra på


230
185
Humi:

för att inte få kondens under terrariet så behöver du cirkulation under. 

Så det behöver alltså bara komma under luft, fötter på terrariet så är det klart :)


61
38
skialp:

Intressant tråd. Sitter just själv och funderar på att bygga till en djungelrutpyton så blir intressant att se hur du gör. Hur har du tänkt lösa värmen? För jag gissar att det inte räcker med  värmelampan? 


1662
779
fluffis:

Hej!

Det ser ju bra ut! Lite för mycket bakgrund för min smak :) Hade du lagt terrariet ner så hade grenarna blivit lättare att hänga i :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild