Varför hoppar våran Panterkameleont?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

234
1
tinagustafsson:

Nu ikväll så skulle vi ta ut våran Django för första gången (Han har varit här 1 vecka). När min pojkvän tog ut honom så blev han mörk på engång (Inte konstigt) sen blev han ljus efter ett tag. Men sen när han skulle gå över till mig så hoppade Django även fast vi var långt ifrån varandra, så han hamnade på madrassen. Är det normalt att dom gör så om dom blir stressade? 

 

Tack på förhand!

 

Mvh / Tina & Alex


1228
464
leedragon:

om den inte känner sig trygg där den är så kommer den att försöka röra sig därifrån


234
1
tinagustafsson:

jo det vet jag, men varför skulle han hoppa och det var till mig så de kändes väl inte så mycket tryggare?


234
1
tinagustafsson:

Liksom är det vanligt att panterkameleonter hoppar?


1228
464
leedragon:

det är bara ett sätt att röra sig, vet inte hur sammanhangen var  nu men det  kan lika gärna ha varit  att den försökte komma ur där  han var och inte att hoppa mot dig, de  kan hoppa från grenar med frå att nå andra grenar www.youtube.com/watch?v=3eChlwHqJUA

 

 


508
304
Jonas77:

Många trädlevande ödlor, kameleonter inräknade, dödsdyker från sin trillvaro för att undvika fara.

Om ni slutar hantera ödlan så kommer detta beteende sluta direkt.


234
1
tinagustafsson:

Jonas77, så du menar att man inte kan få en kameleont tam överhuvudtaget och att alla videos på internet är fake? och hur i så fall kan man få ut en kameleont i det riktiga solljuset på sommaren som dom helst ska ha? 


Medlem i SHF
4003
5037
Jonas_:

Jag kan inte mycket om kamelonter men en reptil kan man inte få tam i den bemärkelsen som en hund, en orm eller ödla ska enligt mitt synsätt ha allt den behöver i sitt terrarium och på så vis slipper man mycket problem som brukar framkomma vid hantering, stress är ett exempel. Sen kan jag inte tänka mig att kamelonter är bra djur att hantera då dom verkar relativt sköra, rätta mig om jag har fel! :)  

Angående videos på nätet så finns det väldigt mycket videos där folk hanterar sina djur, behöver ju inte vara rätt för det ;) Finns en jättebra tråd skapad av Isdrake här på terrariedjur.se "diskussion om hantering" tror jag den heter, den är intressant läs gärna den.

Som sagt jag kan inte mycket om just kameleonter men jag har sunt förnuft! :)


234
1
tinagustafsson:

Okej :) aa vi vet att dem blir lätt stressade men man måste iaf kunna få honom tam så man iaf kan ta ut hono m i solen ett litet tag :)


733
295
markusbabs:

Har man bra lampor som täcker djurets behov så behöver man nog inte ta ut kameleontn solen :)   Men självklart är riktigt solljus alltid bra :)    Stressa inte med att få den "handvan".  Börja med att få den att äta ur handen kanske vore bra ?  Och låt han vänja sig med sitt nya hem först, Den njuter som sagt troligtvis inte av att komma ut   :)  

MVH

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild