Leopardgecko sår i huden

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

20
3
MelkerLeopardgecko:
Hej!
Min leopardgecko Iris tappade halva sin svans den 1 maj. Vi tror att hon ömsade och fastnade på en spets med halva sin svans, då panikade hon och drog av halva svansen. (Hände under natten så vi vet inte om det va så här.) Idag har vi hittat 2-3 stycken små sår vid hennes nacke. Hon ömsade dagen innan vi såg såren. Behöver hjälp om vad såren kan komma ifrån, Kan det ha någonting med svansen att göra?

20
3
MelkerLeopardgecko:

20
3
MelkerLeopardgecko:
bild på ena såret på min profilbild.

253
313
Jubari:
svårt att säga utan info kring hur hon lever, kan ha skadat sig på inredning likväl som en annan gecko kan ha naggat henne om hon bor med någon? I vilket fall är de väldigt bra på att läka så för den sakens skull behöver du inte oroa dig.. däremot kan man ju undra varför och försöka förhindra att hon får fler sår

2688
1120
EmanuelKarl:
Bild på terrariet är nog bästa hjälpen. Bor hon med någon rumskamrat? I så fall verkar det vara läge att separera om de ger varandra där.

20
3
MelkerLeopardgecko:
Tack så mycket! Hon lever med en annan likadan leo som heter Yoshi. har haft de i mer än ett halvår men har aldrig sett de bråka.

20
3
MelkerLeopardgecko:

20
3
MelkerLeopardgecko:
plast kaktusar såklart.

20
3
MelkerLeopardgecko:
Hittade precis ett litet sår på den andra ödlan.

2688
1120
EmanuelKarl:
Separera så snart som möjligt! Bara för att du inte sett dem bråka betyder det inte att allt är frid och fröjd. Vilka kön är ödlorna? Även två honor kan bli osams. Bråken är inte direkt i dagsljus när ägaren kollar på, snarare tvärt om.

Jag skulle slänga in mycket mer inredning, även om du plockar ut den ena, det ser jättekalt ut. Man brukar säga att en leopardgecko ska ha ett gömställe på den varma sidan, ett på den kalla sidan och en fuktgrotta med fuktig mossa i där den kan ömsa (Till två bör man åtminstone ha det dubbla, men det finns ändå aldrig någon garanti på att två individer fungerar tillsammans så jag tycker du ska separera direkt). Hellre plocka ut den och ha den i ett fulare terrarium (typ plastback) ett tag än att det hinner hända något värre. 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild