Terrariebyggargenerator

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8

Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Det skulle vara bra med lite fler ritningar. Den jag fått in är den som Jonas77 bifogade tidigare i tråden.
Det är en hel del kvar, men mycket börjar "falla på plats" nu :)


173
261
ricard:

Men är det verkligne så klokt? Förlåt att jag är så frank, men jag menar bara att målet med denna generator är väl ändå dels att det skall vara enkelt att bygga ett funktionellt terrarium för vem som helst som har en brädgård i närheten där de sågar skivor, dels att själva konstruktionen skall vara enkel? Tycker Jonas skiss är bra så till vida att den bygger på att man gör "moduler" som sedan monteras i hop. Det betyder att man kan skruva isär terrrariet väldigt enkelt vid behov. Eftersom de terrarier vi bygger själva ofta är stora (det är en av anledningarna till att vi bygger dem själva) är detta en viktig detalj. Därför är jag väldigt positiv till just Jonas skiss. Är avslutningsvis jätteglad för att du gör detta Anders. 

Ricard


Administratör
Medlem i SHF, SmHF
2685
2491
anders:

Det är väl mest för att jag själv är helt oerfaren vad gäller att bygga terrarium, så jag gärna vill se olika sätt som det byggs på för att se vilka saker som skiljer sig mellan olika byggen och vilka saker som är lika för att försöka komma fram till bästa resultatet.

Tanken är ju inte att det ska finnas en massa olika ritningar och typer att välja mellan, för med för många val så blir det för svårt att veta vilken man ska välja.

Men om även du styrker att Jonas77's skiss är bra så gör det mig gladare :)

Jag tänkte att man kunde använda 2 modeller, en med reglar (Jonas skiss) som fungerar upp till väldigt stora terrarium. Samt en modell för mindre terrarium utan reglar.
Hur låter det?

Det enda som kan vara värt att förtydliga med Jonas-skiss är när man väljer höjd på nedre och övre front-delarna på terrariet. Eftersom botten med reglar kommer ta en viss höjd, så kommer innermåttet såklart vara mindre än yttermåttet. Väljer man 10cm höjd på nedre-frontdel till glasskivan så resulterar ju detta i att man har 5cm innemått upp till glaset om reglarna med botten är 5cm hög.


508
304
Jonas77:

Anders, jag har fått intrycket av att du på vissa sätt är lite som jag; ser en high-end-lösning/produkt i slutändan och blir väldigt fokuserad, vill ha det bästa möjliga från början, lite allt eller inget, typ. Jag har erfarit att det kan leda till ektraordinärt bra resultat i allt jag tar tag i, men jag har också märkt att det ofta leder till extremt långa tider och ofta även helt nedlagda projekt...


Jag tänker mig en enklare lösning, att man t.ex. väljer "typ" av terrarie, t.ex. glas eller regel/trä. Sedan väljer man materialtjocklek, önskad frontstorlekar, ventilation och så genererar det fram ett antal mått. En generell ritning förklarar vilka endar som ska limmas/skruvas mot vilka andra.

Detta skulle kunna göras i excel utan problem. Det ena utesluter inte det andra förstås.


173
261
ricard:

Hej igen!

Denna ide, som jag startade upp tråden med, tror jag är bra. Detaljer såsom ytbehandling, belysning, regnsystem, bioaktivt substrat mm. mm. måste man ju kunna få läsa om i forumet, eller möjligen i artiklar på sidan. 

Att göra en komplett lathund, är inte det ett pretentiöst projekt? Tycker inte du skall tänka så. Jonas har förmodligen en poäng. Min grundide är en lathund så man får ut mått på reglar och skivor, som man, om man som jag, inte är superhändig, får en skiss samt en lista på skivmått. På så sätt kan vem som helst lämna in detta till en brädgård. Håller fortfranande tummarna! 


104
11
_kim_:
En grej som hade vart fint med terrariebyggaren vore om man kunde välja att ha 45grader sågning på kanterna så att säga. Blir ju lite andra mått då.

//Kim

173
261
ricard:
Vad roligt att den är igång!

www.terrariedjur.se/?page=info&sub=terrarium




741
681
Binks:
Riktigt bra!
De enda var att när jag kollade upp med min egen ritning och uträkning så stämde den inte med den som genereras här, så jag ska under dagen titta och räkna vem av oss som gjort fel eller om vi bara tänkt olika om vilken bit som sitter skruvad i vilken.

741
681
Binks:
Ett litet fel har jag upptäckt men de är då även väldigt litet.

Ett terrarium på 45x45x60cm (bxdxh) med skivor som är 12mm tjocka, blir enligt generatorn inte 45djupt utan 43,8cm djupt.
Då sidorna skruvas fast i fram och baksidan så blir det då 43,8cm.

Väldigt litet fel, men jag tycker annars generatorn var grymt bra!

2048
773
psyjoh:
Det var en väldigt bra och enkel funktion detta. Har inte läst igenom hela tråden men om det går så kanske man skulle kunna välja material och kanske få fram ett ungefärligt pris? 
Säkert redan någon som har frågat om denna snilleblixt? ;)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 8
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild