Sundsvalls terrariemässa STM

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

Medlem i SHF
17
9
Adamanteus75:
Hur kul en mässa än är så käns det väldigt oansvarigt att arrangera en mässa i dessa tider då man uppmuntrar till att samla folk på en begränsad yta.

Att hålla avstånd till varandra för att begränsa smittspridningen är oerhört viktigt för att skydda varandra och speciellt de som hör till en riskgrupp!

Medlem i NNHF
52
55
danne_60:
Lizardqueen skrev:



Tillstånd om undantag  från L80 finns. förbudet gäller sammakommster på 500 personer eller mer. Så mycket folk kommer inte under hela dagen.

Har tydligen blivit ändrat idag till 50 personer. 

9
8
zimba509:
Danne_60 stämmer ej. Denna regel intas på söndag.

Medlem i NNHF
52
55
danne_60:
zimba509 skrev:
Danne_60 stämmer ej. Denna regel intas på söndag.

Vilken himla tur då :-/ 

4
17
Malmo_balls:
Det är komplett vansinne att denna mässa blir av. Åk inte dit för dina medmänniskors hälsas skull. I de flesta europeiska länder hade detta varit åtalbart. Sundsvall kommer att gå till historien i hela Europas reptilvärld. Som Byfånar. - - Medveka inte till smittspridningen. Tänk på era nära och kära. Tänk empatiskt. Ni spelar rysk roulette med eret eget och ANDRAS liv. Något barn kan bli smittat och hälsar sedan på sin mormor etc.  Om DU blir sjuk och behöver sjukhusvård så tar DU någon annan människas plats. Din uppgift i livet 'är att se till att du själv mår bra, för om du mår bra så mår dina närmaste bra. Vården kommer att totalt överbelastas redan som det är. Fokusera istället på att tex köpa in skyddsmateriel åt ditt närmaste sjukhus. Beställ skyddsmasker, uvc lampor för sterilisering på nätet och dyl och posta ett litet paket till ditt lokala sjukhus och ett paket till dig själv. Om alla gjorde så skulle sjukhusen få materiel. 

I Danmark får man bara vara 2 meter ifrån en annan person och ALLT är stängt sedan 2 veckor tillbaka. Man får bara handla med kort. Kontanthantering är förbjudet då det smittar. Mc Donalds är den enda restaurang som har öppet och du får tala i en högtalare. I Matbutiker är det handspritstationer och man får bara vara tex 10 st samtidigt i butiken och man m¨åste tvätta händerna oavbrutet.

STANNA hemma. Tänk på era närmaste. Tänk på konsekvenserna. Jag vill inte skrämmas men fakta är fakta. INGEN mässa är värd detta. INGEN. Jag anser att arrangörerna är extremt omdömmeslösa.

5087
3854
Tropfrog:
Bra talat! Ännu är det inte för sent. Vissa kommer att bli besvikna, men då förstår de inte samhällets bästa. Stanna hemma!

Mvh
Magnus 

11
6
Henuhl:

Kan bara instämma! Fruktansvärt oansvarigt att anordna, fruktansvärt oansvarigt att besöka! Och nej, det handlar inte om att ta ett personlig beslut som bara berör en själv. Om man tar beslutet att åka dit så tar man också beslutet att medvetet sätta andra människors liv i fara! Är det värt att andra människor ska riskera att dö för att du ska få besöka en reptilmässa? Det är faktiskt det beslutet du måste överväga. 

Jag såg också fram mot vårens mässor, men... Mina föräldrars liv och dina föräldrars liv känns viktigare för mig i alla fall. 


4
17
Malmo_balls:
Om ni samåker i bilar så kommer smittan att föras över bla sätter det sig i era kläder. Viruset kan leva i en vecka i era kläder och i era bilar. Ni kommer hem till er familj.  - VILL DU DET? På kryssningfatyg har man hittat virus som lever 17 dagar efter den sista människan var där. Smittan är luftburen. Inser ni att skolor i Sverige idag saneras i hemlighet av företag. Även om du känner dig frisk så smittar du. Alla möten är en risk. Svenska regeringen informerar så dåligt att jag börjar fundera på om den helt ballat ur. - De saknar empati. De ser bara siffror och nummer. Liv är viktigare än pengar och "ha kul". TÄNK på det. SNÄLLA undvik möten nu. Håller er på nätet och tvätta händerna ofta för ANDRAS skull. Om någon tar i en förpackning i en butik som 'är smittad så lever viruset på förpackningen. Du tar i den och tar dig i ansiktet. Du åker hem till din familj.

Jag vill intye skrämmas men denna mässa bör ställas in. Jag har sysslat med reptiler i många herrans år och ber er att vara försiktiga. Det finns ingen plats och tid för "idioter och självutnämnda hjältar" som åker på mässa nu. Sjukvården kommer att kollapsa snart och om du bryter benet eller skadar dig så finns det ingen hjälp.

Ni som åker ändå. Sanera era kläder och bilar. För ANDRAS skull. Ni som gör denna mässa bör tänka till. Dét är 100% dumdristighet. Hur tror ni att folk kommer att se på er om tex en månad? Det sägs att 10% av befolkningen är "idioter" där samhällsinformation inte går fram. Man smittar fast man är frisk.

STANNA HEMMA. Det är tom förbjudet att jogga i parkerna i Köpenhamn idag. Det är för hög risk att folk stöter ihop. Inse att svenska regeringen gör tvärtom mot hela världen som inte förbjuder detta. Inser ni det?

Bli en hjälte. Ställ in mässan. Jag är tom beredd att betala er min "fiktiva" biljett så ni har till hyran om nu pengar är så viktigt för er. Jag blir imponerad om ni ställer in. Många hjälper er med omkostnaderna om ni ställer in.

Lär er mer om tex UVC och köp lampor till dig själv och skänk till ditt sjukhus modiga läkare. De måste saneras.
www.youtube.com/watch?v=2UdtKssU7po

3
11
Shah:
Om detta blir av ska det ses till att noteras vilka idioterna som ställer upp  är och sedan minnesnoteras framöver.

Medlem i DHF
1081
771
Westman:

Det sägs att 10% av befolkningen är "idioter" där samhällsinformation inte går fram.

 

Tror tyvärr den siffran är nog högre 

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild