Hur började det hela?

Hur började det hela?

Av Anders Larsson Någonsin undrat hur terrariedjur.se skapades? I denna artikeln får du svar på alla de vanligaste frågorna jag fått, och hur allt började. Det är alltid svårt att veta var man ska börja. Man blir väldigt lätt överexalterad när man ska prata om något man verkligen brinner för, men lättast är nog att börja helt från början...

Min uppväxt

Ända sedan barnsben har jag haft ett stort intresse för herptiler och framförallt just groddjur. Det var något väldigt speciellt med dessa djur men jag kan än idag inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att jag tycker om dem så.
Min första herptil (om man bortser ifrån de svenska arterna man kan hitta ute) var en axolotl. Sedan dess har det blivit en del olika salamandrar och grodor, leopardgeckos, ögonfransgeckos och en skäggam.

Webdesign & webbutveckling

Ett annat stort intresse som kom lite senare var just webdesign och webbutveckling. Jag skapade min första hemsida när jag var 12 år och har sedan dess gjort flera olika hemsidor, program och webtjänster. Just nu jobbar jag på en webbyrå i Växjö, så det blir mycket kodning om dagarna.

Terrariedjur.se

Då mina två största intressen är terrariedjur och webbutveckling, kändes det naturligt att försöka kombinera de två. Det finns väldigt kunniga personer i Sverige men det finns inte speciellt många sidor där dessa har kunnat dela med sig av sina kunskaper på ett lätt sätt. Detta är orsaken till att jag startade sidan, och det började först som en sida med enbart faktablad om hur man sköter olika terrariedjur. Det var väldigt svårt i början. Jag fråga många personer om hjälp men de flesta hade inte tid eller lust att hjälpa till. Lyckligtvis fick jag tag på några riktigt trevliga och kunniga människor som skrev några utav de faktablad som finns på sidan idag.

Det känns som att denna tidigare version av hemsidan hjälpte många med att hitta information om hur de ska sköta sina djur, men jag var inte nöjd där. Jag ville göra mer. Jag ville göra det enkelt för folk att få tag på en uppfödare och köpa friska djur, kunna dela med sig av erfarenheter och öka intresset för terrariedjur överlag.

Jag började med att planera och bygga communityn vintern 2011, och i början gick det i en rätt så långsam takt. När jag sedan började se sidan ta form ökade motivationen ordentligt, och i början på 2012 gick det riktiga arbetet med sidan igång.
I dagsläget lägger jag fortfarande ner mycket tid på sidan dagligen, men det är det absolut värt så länge man vet att folk tycker om och använder hemsidan. I skrivande stund har jag en lista på idéer och förslag som är 261 punkter lång varav ungefär 130 punker är fixade hittills. Det hade säkert avskräckt många, men jag blir oerhört glad när folk vill vara delaktiga i hur terrariedjur.se?s framtid kommer se ut.

F.A.Q

Var det svårt att bygga sidan?
Självklart var det en utmaning att bygga sidan men det svåraste har inte varit att bygga sidan, utan snarare att hitta motiverade folk som kan hjälpa till med fakta och information. Till dem är jag evigt tacksam!

Vad kan du för programmeringsspråk?
Jag har arbetat med väldigt många olika programmeringsspråk, t.ex. asp, asp.net, c#, as2, as3, javascript, HTML, CSS, PHP, VB6, Java, SQL.
I dagsläget blir det mest kodning i PHP och med jQuery.

Hur mycket tjänar du på sidan?
Just nu finns det inga inkomster till terrariedjur.se överhuvudtaget. Alltså kostar det mig både tid och pengar varje månad för att ha den igång. Visst får man donera till sidan om man vill, men då jag inte tänkt tjäna några pengar på den ser jag hellre att man hjälper sidan genom att tipsa om den till fler folk, skapar faktablad m.m.

Artikel skriven av: anders
Publicerades 2012-06-28
Visningar: 4829st

Kommentarer

Du behöver vara inloggad för att se och skriva kommentarer
Skriv kommentar