Hoppstjärtar (Springtails)

Hoppstjärtar (Springtails)

Sverige, Blekinge län, Karlskrona
Övriga terrariedjur säljes
animal_lover
2023-09-24 21:49

Beskrivning

En smidig start-up kultur med hoppstjärtar som kan användas som foder, städare direkt ner i terrariet eller för att fortsätta en egen kultur. Dem kommer i en burk (Ca 1.5dl) med två sorters bottensubstrat. En jordblandning med kokosfiber eller obehandlat träkol, se bifogade bilder. Köparen väljer vad som fungerar bäst för dem.

-Pris 100kr st.

-frakt kostar 100kr, går att posta till ombud

-Såhär sköter jag mina kulturer om du är intresserad av att skapa din egen:
Jag håller mina hoppstjärtar i plastburkar med låg ventilation och i ett svalt område bort från solljus. Bottensubtratet är för enkelhetens skull träkol och vatten. Inte för mycket vatten så att det finns gott om yta för hoppstjärtarna på träkolet. Det går att använda i stort sett vad som helst till bottensubstrat så länge det finns nog med fukt. Jag matar mina hoppstjärtar med ris som sedan möglar i den fuktiga miljön. Eftersom att hoppstjärtar är nedbrytare så äter dem nästan allt organiskt material. Både fuktat ris och mögel. Hur ofta och mycket man matar dem beror på hur mycket man vill föröka dem och hur stor kulturen är. Men generellt sätt så kräver dem väldigt lite. Jag matar mina kulturer (2 liter burkar) med ett 20-tal riskorn i månaden.Att dem äter mögel och håller deras miljö ren är anledningen till deras popularitet inom terrarie hobbyn.

Kontakt

Du behöver vara inloggad för att se kontaktinformation
Tillbaka
Redigera bild
Namn:
Beskrivning:
Spara ändringar Avbryt
Betygsätt användare
Kommentar:

De annonser du ser under köp och sälj med följande symbol är premiumannonser.

Kostnaden för premiumannonser hjälper bland annat till att betala serverkostnaderna för att hålla Terrariedjur.se igång, tack!

Köp premiumannonser

Du kan även donera för att stödja Terrariedjur.se

Ok, stäng
Skicka meddelande till

Skickar meddelande