Ögonfransgeckos (uppdaterad)

Ögonfransgeckos (uppdaterad)

Sverige, Stockholms län, Stockholm
Ödlor säljes
SBC 5.0
2024-06-24 13:57

Beskrivning

Hej där!

Jag har en rad fantastiska ögonfransgeckos som letar efter nya hem. Det finns både honor, hanar och osexade ungar.

Dessa underbara reptiler finns i en rad spännande morphs: Pinstripe, röda, harlequins, extreme harlequins, röda med dalmatinprickar och även lilly whites (de vita varianterna).

Alla våra geckos härstammar från omsorgsfullt utvalda föräldradjur som har importerats från välkända uppfödare i både Europa och andra delar av världen. Dessa gener garanterar inte bara slående vackra ödlor, utan även friska och livskraftiga individer. Samtliga är vana vid hantering.

För mer detaljer, ta en titt på vår uppfödarsida: https://m.facebook.com/people/Snowblair-cresties/100050027362116/

För att säkerställa optimal hälsa och välbefinnande rekommenderar vi starkt CGD (Crested Gecko Diet) av märket Pangea – en av de bästa geckofodren på marknaden. Våra personliga favoritsmaker inkluderar vattenmelon och aprikos. Vid sidan av fodret kan man även välja att mata med insekter, något som våra ödlor är väl vana vid, särskilt dubia-kackerlackor.

Priset varierar baserat på färg och mönster, med de mest prisvärda geckosarna sträcker sig från 700 till 2000 kr. För de särskilt vita lilly whites geckosarna börjar priserna på 2500 kr och ökar gradvis beroende på mönster och struktur på ödlan.

För att ge dig mer insikt i dessa underbara varelser: Ögonfransgeckos (correlophus ciliatus) är lättskötta ödlor från Nya Kaledonien. Trots att de en gång var trodda utdöda, återupptäcktes de år 1994 under en expedition. Deras omvårdnad är enkel, då de inte kräver någon specifik värmekälla eller extra belysning. Denna nattaktiva art trivs perfekt i rumstemperatur (22-26 grader). De når en måttlig storlek på ca 20-25 cm (inklusive svans) som vuxna. Luftfuktigheten bör vara relativt hög, runt 70-80% under natten, följt av en lätt torkning fram till nästa sprayning (jag föredrar att spraya ordentligt en gång varje kväll). När det kommer till kosthållning, rekommenderas ett pulverfoder bestående av mosad frukt och vitaminer, blandat med vatten till en krämig konsistens.

Det är avgörande att investera i högkvalitativt foder, exempelvis Pangea, för att undvika risk för olika sjukdomar på grund av brist på vitaminer. Som ett alternativ till fodret kan du även mata med insekter vid sidan av för att hjälpa dina geckos att snabbare lägga på sig vikt.

Transportalternativ finns tillgängliga över hela Sverige och Europa.

Ser fram emot att höra från dig!

Vänliga hälsningar,
Lina

Kontakt

Du behöver vara inloggad för att se kontaktinformation
Tillbaka
Redigera bild
Namn:
Beskrivning:
Spara ändringar Avbryt
Betygsätt användare
Kommentar:

De annonser du ser under köp och sälj med följande symbol är premiumannonser.

Kostnaden för premiumannonser hjälper bland annat till att betala serverkostnaderna för att hålla Terrariedjur.se igång, tack!

Köp premiumannonser

Du kan även donera för att stödja Terrariedjur.se

Ok, stäng
Skicka meddelande till

Skickar meddelande