Nybörjare som är nykär i spindlar med lite frågor

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

2
9
Awenn92:
3KGT skrev:
Men geniculata  är väl en "kopia" av brachypelma smithi som är rätt så vanliga.

Min är också väldigt "aggresiv" till mat och även hoppade på min pinsett vid ett tillfälle, men kanske ej lika som den vitknäade geniculata.
Hon brukar nu stå vid ingången till terrariet i väntan på mat, så fort jag släpper in nåt så är den attackerad. Men som tur ej attackerat mig än så länge. Och ärligheten är att jag vill hantera dem nån gång då och då, än så länge tagit ut den 3 gånger där 2 vart påfyllning av jord och hon är halv vuxen.

"Blir tokigt på dessa svåra latiniska namn" rödknäad är mycket enklare för nooben som mig
Nu har jag i alla fall fått en sån sling hemma.

Blir resten av listan som får köpas i framtiden, och kanske en V.Versicolor hona.

Men jag skall nog börja köpa "större" spindlar än slings, då jag vill kunna resa eller lämna dem några dagar vid behov och slings kräver mera jobb och vatten m.m


Hej, Jag vet inte om jag skulle säga att det är en kopia av B.smithi direkt men då jag själv bara haft en hona av den arten för några år sedan.
Hon var mer aktiv i ung ålder men när hon blev större lugnade hon ner sig väldigt mycket och var mer som en terrarie dekoration :p 

När det kommer till alla spindlar avråder jag från hantering generellt. Det kan variera jätte mycket mellan individer och samma individ kan ändra temperament snabbt efter en öms eller två. Sedan är de rätt ömtåliga så en olycka kan lätt hända.

När det kommer till A.geniculata så kan den mat reaktionen som sagt vara avskräckande för vissa  dock kan jag säga att det var en av mina första spindlar och jag har fortfarande en hona kvar bara för att det är en rätt aktiv art ( hon rör sig mycket och "möblerar" om). Det gäller även att vara beredd på storleken skickar med en bild på hennes senaste öms på en vanlig mat tallrik. 

Anledningen till att lära sig de latinska namnen är väl att det finns många underarter dom är väldigt lika och kan passa in på de "generella" namnen T.e.x rödknäad fågelspindel kan lätt vara både B.smithi eller B.boehmei. så för att slippa förväxlingen kör man de latinska. Ett tips är att sätta en liten skyllt med de latinska namnen på terrariet för varje spindel då lär man sig lätt efter en stund :)

22
3
jjennsan:
Grammostola pulchra är en awsome spindel. Dom är otroligt vackra och dom två jag har är så lugna båda två. Och dom äter alltid superbra

Brachypelma albopilosum har jag också två av. Dom är också jätte bra nybörjar spindlar. Tycker jag iaf. 

Lasiodora parahybana har jag tre stycken av. Och wow vilka spindlar. Dom blir riktigt stora. Vissa kan tycka att dom har lite mer "humör". Men mina är cool lugna allihopa. Riktigt matglada, snygga och växer fort. Av mina arter som jag har just nu så är den helt klart favoriten :)

Och alla dessa tre arter är också nästan alltid framme vilken kan vara skönt när man är nybörjare :) 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild