Vad hände med trynsnokar?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

71
98
gnagethazze:
Jag har hållit på med reptiler till och från ända sedan början på 90 talet och sett trender med djur som kommit och gått...Det jag tror är att trynsnok aldrig fick nått fäste i Sverige som några förutspådde! Men det kanske kommer...

366
155
Linus:
Hemulen skrev:
Tycker mig se säljesannonser på trynsnokar titt som tätt här på TD i varje fall. Sen kanske inte de som lägger upp annonser här har bord på mässorna, men det verkar inte i varje fall inte vara jättesvårt att få tag i dem. Beror såklart på vad man jämför med - jag jämför med arter som afrikansk hussnok och fläckpyton, som man måste leta med ljus och lykta för att få tag i.


Afrikansk hussnok har jag sett på varenda Malmömässa de senaste två åren, så ett tips är att ta dig dit om du har möjlighet! :)

14
20
CollectorT:
Update: Köpte på mig en avelsgrupp förra veckan på Heterodon nasicus, haha. 

8
7
Hemulen:
Linus skrev:


Afrikansk hussnok har jag sett på varenda Malmömässa de senaste två åren, så ett tips är att ta dig dit om du har möjlighet! :)


Mjo, det är ett bra tips! :) Jag köpte faktiskt min B. capensis på Norrköpingsmässan, och brukar passa på att titta efter dem just under mässorna.

Tänkte mest, att jämfört med trynsnokar är de svåra att hitta. Samt att jag har specifika önskemål kring (under)arter av AHS - den i Sverige vanligaste, B. fuliginosus, är inte vad som står på min önskelista. Så, utifrån mitt perspektiv är trynsnokar fortfarande vanliga, d.v.s. lätta att få tag i, eftersom det finns ett gäng med säljesannonser på TD i detta nu. Sen verkar iof flera av annonserna gälla omplaceringar; något som eventuellt skulle kunna peka mot en vändande trend.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild