Obducera orm

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

104
11
_kim_:

Fast det var nog inte för att vara dryga folk hade den "attityden". Om man vill vara säker på att hitta dödsorsaken så är det ju bäst att lämna det till dom som kan givetvis ?

 

Sen är jag nyfiken på hur skelettet kommer se ut sen, så glöm inte att uppdatera oss =)

 

//Kim


229
124
CJBReptiles:

Jag gjorde en chansning och hittade vad som till 99,9% var dödsorsaken. Lärde mig mycket och ångrar mig inte ett dugg. Och jag håller med om att man skall lämna djuren till SVA om man med säkerhet vill veta vad dem dött av. 

Angående skelettet så har jag pratat med alla större konservatorer i landet och alla har sagt att det finns bara en som kan få till det riktigt bra, och det är Guus på Artic Skeletons. Tydligen bäst i världen. Jag ska skicka den till honom nu i sommar och får förhoppningsvis tillbaka den innan nästa höst.

Mvh Carl-Johan 


104
11
_kim_:

Härligt. Det var ett bra tag att vänta då, men det lär ju vara värt det. Får man fråga vad det kostar att få jobbet gjort ?

 

//Kim


68
9
StaOlog:

Apropå ämnet montering av skelett etc:

Trodde aldrig jag skulle ställa denna frågan... någon som vet var man kan få fatt i fläskängrar (sv.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%A4sk%C3%A4nger) eller någon annan ur släktet Dermestes?

Anledningen att frågan känns lite märklig för mig är att som gammal hobbykonservator hade jag ett helvete med dessa (och pälsänger) då hanteringen av arsenik förbjöds och man fick börja med Seibokal istället. Fick aldrig helt ordning på krypen vad gäller vattenfågel tex. med sina simfötter. Inte så kul att hitta hål i sina montage efter någon månad. =/

Nu vill jag dock ha dem till att rensa kranium med. =)


229
124
CJBReptiles:

Ja han har fullt upp men det är värt det. Jag vill ju att ormen ska hänga på en gren och i huggställning med munnen öppen så att man ser tänderna. Kostnaden skulle bli mellan 6 000 och 10 000. Men det är det som sagt värt:) 

Och fläskänger har jag ingen aning om vart man kan hitta. Men hör med www.konservatorjs.se. Hon kan nog ordna :)


104
11
_kim_:
Hur gick det med ormen ? Fick du iväg den till konservatorn ? 

//Kim
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild