Varan Skötselråd

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4

64
10
Erik17:
Tja jag har fundeat på att skaffa en Varanus Rudicollis nån som har en eller vet mycket om dom? Hur är dom i humöret och nån som orkar skriva ett skötsel råd om dom? Har läst många på engelska men vet ni fall det finns nån på svenska? Och vet nin nån bra bok om hur man tar hand dom dom.

4
35
Adv:
En otroligt komplicerad varan som kräver en del arbete. Inte heller så interaktiv som många tror och har ett väldigt passivt aggresivt beteende. Tror att som 14årig och relativ nybörjare bör du fokusera på något lite enklare. Vet även att de är extremt nogranna med städning flera gånger i veckan och kan fara väldigt illa ut om man inte ser upp med detta.

Har även läst din andra tråd angående din vattenagam som ser ut att må rätt så dåligt. Kanske inte det bästa då att satsa på ytterligare ett djur innan du har koll på din första, om det nu inte skett någon uppdatering.

Rekommenderar att om du nu ska skaffa en reptil så satsar du på någonting enklare som nu passar mer en relativ nybörjare. De flesta geckos, majsormar eller kanske uromastyx/skäggagam.

Ta inte ett för snabbt beslut och tänk efter väldigt noga, det kommer att gynna både dig och dina djur i framtiden.

Mvh,
Adam

5099
3875
Tropfrog:
www.terrariedjur.se/forum/thread/926

Mvh
Magnus 

64
10
Erik17:
Har läst välldigt mycket om den och det har ståt om man köper em cbb och jobbar med den så blir den en social ödla. Min vattenagam har gått bort jag skötte han som man skulle han fick en sjukdom och gick bort. men jag har 3 månader på mig innan jag ska skaffa en ödla så ska tänka över det ordentligt. 

64
10
Erik17:
Och om jag värkligen vill ha en varan så skaffar jag en skäggagam så kanske jag tappar intresset.

64
10
Erik17:
och den blir ju inte så jätte stor som tex en bandvaran eller en nilvaran.

5099
3875
Tropfrog:
Vore inte det bästa att skaffa ett djur som funkar i ditt befintliga terrarium?

Social varan......Det faller på sin egen orimlighet. Varaner liksom de flesta reptiler är solitära djur. De har ingen som helst evolutionär behov eller möjlighet att socialisera.

Mvh
Magnus 

163
103
Melsson:
Taggsvansvaran kanske passar bättre?

64
10
Erik17:
Jo jag funderade på en taggsvansvaran men dom är ju som insekts kvarnar. Föredrar när dom kan äta kött finns det nån annan varan som ni kan rekommendera som inte blir för stor eller för liten oxh äter mesta dels kött?

64
10
Erik17:
har också pratat med personer som säger att det inte spelar nån roll om man är 14 år bara man läser mycket om man ska ha en stor ödla.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 4
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild