Guld teju och argentinsk svart/vit

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

Medlem i SkHF
8
2
Shacky:
Detta kanske är en dum fråga...

Guld teju och argentinsk svart/vit, är det möjligt att ha dom samman terrarium?
Ska göra om halva vardagsrummet till terrarium, och i två våningar. nedanvåningen med klimat för den argentinska och åvanvåningen varmare och fuktigare till den andra,och en ramp mellan dom i ena änden av terrariet.
Är det möjligt att det skulle funka?

Medlem i SHF
3997
5021
Jonas_:

En oskriven regel inom hobbyn är att man blandar aldrig olika arter med olika behov på en instängd yta, ett terrarium alltså :)

Majoriteten av dessa djur är även solitära, dvs ensamlevande och funkar klart bäst att hållas ensamma större delen av året.

Jag är långt ifrån någon expert på tejus ska jag säga! Men är rätt säker på att reptiler ingår i deras naturliga diet. Det brukar vara bäst att hålla såna arter ifrån andra reptiler av förståerliga skäl :)

Vill man ha flera individer eller tom olika arter är flera terrarium ett måste om man ska hålla djuren på ett sjyst och seriöst sätt.

Många ödlor brukar dessutom bråka rejält! när dom blir könsmogna/vuxna. Även individer som bott ihop under uppväxten äter, skadar varandra. Det kan gå på några sekunder i värsta fall.

Som svar på frågan "Är det möjligt att det skulle funka"? Ja kanske, ingen som kan svara på det med säkerhet egentligen. Men det är absolut inte bästa sättet att hålla dessa djur på i fångenskap :)  


Medlem i SkHF
8
2
Shacky:
Tack, det låter vettigt:)
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild